El president i el conseller, durant la visita

President Aragonès: "La indústria catalana ha crescut amb força i seguirem apostant per ser un país cada vegada més industrial"

query_builder   9 febrer 2024 14:14

event_note Nota de premsa

President Aragonès: "La indústria catalana ha crescut amb força i seguirem apostant per ser un país cada vegada més industrial"

  1. El cap de l’Executiu ha inaugurat la nova planta per a la indústria de l’automoció del grup alemany Freudenberg a Parets del Vallès
  2. La inversió, que ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, es va anunciar el 2022, durant una visita del president i el conseller Torrent a la seu central de l’empresa a Baden-Württemberg

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha posat de relleu aquest matí l’aposta del Govern per la indústria. Ha assegurat que “la indústria catalana ha crescut, ho fa amb força i anem en el camí que ens hem marcat: que Catalunya sigui un país cada vegada més industrial”. “La indústria ha estat el principal motor de la nostra economia, és el que ens ha permès ser el país que som i dotar Catalunya d'una resiliència econòmica que, en moments de dificultat ens ha permès garantir la continuïtat de llocs de treball i la prosperitat per al conjunt del territori”, ha remarcat.

El president i el conseller, durant la visita a la nova planta (fotografia: Arnau Carbonell)
El president i el conseller, durant la visita a la nova planta (fotografia: Arnau Carbonell)
{"name":"2024/02/09/14/13/75eb0aa8-f8bd-4f7c-bd7d-5ad591b0e0f5.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":163809}

El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha inaugurat aquest matí a Parets del Vallès la nova planta de components per al sector de l'automoció a Parets del Vallès del grup industrial alemany Freudenberg, que enguany celebra el 175è aniversari de la seva fundació.

Pere Aragonès ha destacat que la inversió de Freudenberg a Parets del Vallès “és un molt bon exemple de com s'està reindustrialitzant Catalunya, com s'està reforçant la indústria del país”. I ha recordat que el 16 de març de 2022, en el marc de les jornades de treball amb el govern de Baden-Württemberg, a les quals va assistir juntament amb el conseller Torrent, “vam tenir l'oportunitat de visitar la seu central del grup Freudenberg i anunciar aquesta inversió tan important que ha comptat també amb l'acompanyament per part d'ACCIÓ”, que hi ha destinat 200.000 euros en el marc de la línia d’ajuts a inversions empresarials d’alt impacte.

Creixement del 2,8%

Durant la seva intervenció en l’acte, el cap del Govern també ha destacat que, l’any passat, “la indústria catalana va créixer un 2,8%”, una xifra que ha valorat com a “importantíssima”, tenint en compte que arreu de l’Estat el creixement ha estat de l’1,9% i a nivell europeu hi ha hagut un decreixement del 2,8%.

El president i el conseller, durant la visita a la nova planta (fotografia: Arnau Carbonell){"name":"2024/02/09/14/14/4341e4df-7e30-4b3a-b927-8e01118bb55b.jpg","author":"Arnau Carbonell","type":"0","location":"0","weight":102456}

Les noves instal·lacions de Freudenberg a Parets del Vallès, dissenyades per funcionar al 100% amb energia renovable, suposen la substitució i modernització de la planta ja existent i han representat una inversió de més d'11 milions d'euros.

Freudenberg Sealing Technologies és la divisió centrada en l'automoció del grup i fabrica reforços per a amortidors i components destinats als equips de direcció. El procés productiu consisteix en la unió del cautxú i el metall mitjançant la comprensió o la injecció, utilitzant les darreres innovacions tecnològiques, com la IA.

Trobada amb el comitè d’empresa de Danone

Abans d’inaugurar aquesta planta, el president Aragonès s’ha reunit, també a Parets del Vallès, amb el comitè d’empresa de Danone. En relació a aquesta trobada, ha fet notar que “l'aposta per la indústria del nostre país passa també per fer costat a aquelles empreses, a aquells llocs de treball que estiguin en un moment de dificultat”. I ha afegit que “estem acompanyant els treballadors i treballadores de Danone en aquesta situació de dificultat, precisament perquè estem al costat de la indústria del nostre país”.


undefined
undefined
undefined
undefined
undefined