Les filials d¿empreses de Lleida a l¿estranger creixen un 6% des d¿abans de la pandèmia

Les filials d'empreses de Lleida a l'estranger creixen un 6% des d'abans de la pandèmia

query_builder   8 maig 2024 13:05

event_note Nota de premsa

Les filials d'empreses de Lleida a l'estranger creixen un 6% des d'abans de la pandèmia

  1. Ho ha anunciat a Lleida el secretari d’Empresa i Competitivitat i conseller delegat d’ACCIÓ, Albert Castellanos i Maduell, en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’
  2. Les 74 filials d’empreses lleidatanes estan ubicades principalment a països com Estats Units, Portugal i Brasil, mentre que destaquen els sectors de l’alimentació, les infraestructures i la maquinària
  3. Durant la jornada s’ha donat a conèixer que el Govern destinarà enguany gairebé 100MEUR en ajuts al creixement de les empreses catalanes, un 4,5% mésLes comarques de Lleida compten amb 74 filials d’empreses a l’estranger (dades 2022, les darreres disponibles), un 6% més que l’any 2019, segons dades d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-. Ho ha anunciat aquest dimecres el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos i Maduell, en el marc de l’acte ‘ACCIO ON. Fem avui l’empresa del demà’ davant 120 empresaris i empresàries a la Llotja de Lleida.

Durant la seva intervenció, Castellanos ha explicat que les 74 filials d’empreses lleidatanes estan ubicades principalment a països com Estats Units, Portugal i Brasil, mentre que destaquen els sectors de l’alimentació, les infraestructures i la maquinària. “Lleida, que compta amb un teixit industrial sòlid i diversificat, ha demostrat un dinamisme molt destacat en l’àmbit del sector exterior”, ha subratllat. En aquest sentit, Castellanos ha destacat que “en un escenari d’un món molt fragmentat no només augmenten les exportacions, sinó que moltes empreses lleidatanes han fet un pas més enllà establint-se físicament a l’estranger per ser prop dels seus clients i proveïdors”.

El secretari d’Empresa i Competitivitat també ha anunciat que en els darrers 10 anys, les exportacions de Lleida han crescut un 72% i han assolit gairebé els 3.000 milions d’euros aquest 2023, la xifra més alta de la sèrie històrica i de rècord per 9è any consecutiu.

Suport al creixement empresarial

Durant l’acte, que ha servit per presentar els principals ajuts i serveis que l’agència posa a disposició de les empreses, el secretari d’Empresa i Competitivitat ha donat a conèixer que el Govern, per mitjà d’ACCIÓ, destinarà enguany gairebé 100 MEUR en ajuts al creixement de les empreses catalanes, un 4,5% més que l’any passat. Castellanos ha assegurat que aquest 2024 “serà un any complex, amb disrupcions globals i una situació macroeconòmica que pot impactar en la competitivitat de les empreses catalanes” i que, en aquest context, “des del Govern i des d’ACCIO volem ser útils per a l’ecosistema empresarial” i “acompanyar-lo en tot el procés de transformació cap a un model de negoci sostenible, digital, innovador i tecnològicament disruptiu”.

Més suport a l’empresa catalana

Aquest 2024 les empreses catalanes poden accedir a una quinzena de línies d’ajut i més de 50 serveis amb l’objectiu de fomentar la seva reflexió estratègica, innovació, internacionalització, la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic.

Durant la jornada s’han presentat els principals ajuts i serveis de l’agència per aquest 2024. En primer lloc, en l’àmbit de l’estratègia empresarial, s’ha destacat el programa Cupons a la competitivitat de l’empresa, mitjançant el qual s’oferiran fins a 20.000 euros per començar un procés de reflexió estratègica i definició d’un full de ruta en els àmbits de la internacionalització, la innovació, la captació de recursos europeus, la sostenibilitat o la digitalització. També s’ha presentat la iniciativa Noves Oportunitats de Negoci -un ajut de fins a 200.000 euros per definir o implementar projectes de canvi estratègic per diversificar-se sectorialment o impulsar nous segments de negoci- i s’ha subratllat la importància de l’Oficina Next Generation d’ACCIÓ per facilitar l’accés de les empreses catalanes als fons de la Unió Europea.

Pel que fa a la innovació destaquen línies com els Nuclis d’R+D, que amb ajuts de fins a 250.000 euros subvencionen projectes de recerca i desenvolupament amb un elevat risc tecnològic, o el servei d’Assessorament en propietat industrial i intel·lectual per protegir i registrar iniciatives innovadores. En paral·lel, les pimes catalanes també poden disposar dels programes ProACCIÓ 4.0 i el ProACCIÓ Green, que incentiven el desenvolupament de projectes tecnològics en els àmbits de la incorporació de tecnologies digitals avançades i la lluita contra el canvi climàtic, respectivament. Durant l’acte també s’han destacat iniciatives com el Programa Innovació Oberta que ofereix suport a iniciatives d’innovació disruptiva (fins a 25.000€), o l’Startup Capital, un ajut de 100.000 euros per empresa per garantir els primers mesos de vida de les startups tecnològiques.

En l’àmbit de la internacionalització, les empreses poden rebre assessorament i seguiment personalitzat per part de les 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de Catalunya al món per començar o accelerar els seus projectes d’expansió internacional. A més, poden accedir a un ajut de fins a 60.000 euros per obrir noves filials a l’estranger o a una subvenció de fins a 15.000 euros per impulsar actuacions de promoció internacional en l’àmbit digital i presencial. A més, ACCIÓ posa a disposició del teixit empresarial català l’Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització per si les pimes han de superar algun obstacle en el seu procés d’internacionalització.

Per últim, amb l’objectiu de fomentar la inversió productiva a Catalunya, durant la jornada s’ha presentat la línia d’Alt Impacte, un ajut per a tota empresa amb seu a Catalunya o en procés d’establir-s’hi. Subvenciona la contractació de personal qualificat, la inversió en actius fixos o l’adquisició d’equipament per a centres d’R+D, entre d’altres.

Amb l’objectiu d’acostar al teixit empresarial català de tot el territori els ajuts i serveis d’ACCIÓ per aquest 2024, l’agència ha organitzat jornades de presentació a Barcelona, Tortosa, Tremp, Lleida, Manresa (09/05), Girona (15/05), Tarragona (16/05) i Vilanova i la Geltrú (17/05).


Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

@empresacat | @treballcat

►►► més xarxes socials


undefined
undefined
undefined
undefined