1. S’ha gestionat l’increment de 31.153 funcionaris nous al sistema educatiu arran dels processos extraordinaris d’estabilització i el darrer concurs oposició ordinari
  2. És el procés amb més proporció de funcionaris dels darrers cursos: 3 de cada 4 adjudicats ho eren
  3. El procés d’estabilització comportarà una taxa d’interinitat del 5,57 % al sistema educatiu català


El Departament d’Educació ha culminat el procés d’adjudicació de destinacions provisionals dels docents amb la publicació definitiva de les destinacions amb efectes d’1 de setembre de 2024 i fins el 31 d’agost de 2025, per al personal del cos de mestres i dels cossos de professorat d’ensenyaments secundaris. El 97 % dels aspirants han obtingut destinació a alguna de les tres primeres comarques sol·licitades. Així es desprèn de la resolució definitiva, publicada aquest matí.


Els tècnics de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics han gestionat un total de 65.519 sol·licituds del personal que han participat al procés. Les sol·licituds inclouen professorat funcionari de carrera, professorat que ha de ser destinat com a funcionari en pràctiques i professorat interí.


En aquest sentit, aquestes adjudicacions d’estiu han estat especialment complexes de gestionar perquè ha calgut atendre el gran increment de nous funcionaris al sistema educatiu: un total de 31.153, estabilitzats al concurs de mèrits, el concurs oposició extraordinari i el concurs oposició ordinari. El 2022, 3 de cada 4 adjudicacions van ser d’interins; en canvi, al 2024, 3 de cada 4 han estat de funcionaris, el que l’ha convertit en l’edició amb més proporció de funcionaris dels últims cursos. El procés d’estabilització derivarà en una taxa d’interinitat del 5,57 % al sistema educatiu català, que repercutirà positivament en el centres i la continuïtat dels seus projectes educatius i en l’estabilitat del nou personal funcionari de carrera.


En paral·lel, aquesta setmana el Govern ha aprovat el grup estable de substitucions de personal docent. La mesura de racionalització consisteix en la creació de grups estables de personal docent interí, procedent de la borsa de treball per garantir la cobertura de les substitucions de forma immediata en els centres docents. Aquesta mesura també té l’objectiu de garantir l’estabilitat del personal interí que hi participi, ja que els seus integrants prestaran serveis de manera ininterrompuda i durant tot un curs escolar. Així mateix, en els períodes en què no facin substitucions, faran les funcions docents de reforç, al darrer centre on hagin fet una substitució i fins que tinguin un nou nomenament.


26 de juliol de 2024