1. El Govern ha aprovat incrementar en 2,5 milions d’euros el pressupost de la convocatòria per a la concessió de les subvencions als centres especials de treball
  2. Aquest augment està destinat al pressupost de la convocatòria per accions d’acompanyament i de suport sociolaboral de persones amb discapacitat
  3. El pressupost d’aquest 2024 arriba als 32,5 milions d’euros per atendre propostes d’actuació subvencionables


El Govern ha aprovat incrementar en 2,5 milions d’euros el pressupost de la convocatòria per a la concessió de les subvencions destinades a les accions d’acompanyament especialitzat i de suport sociolaboral de les persones amb discapacitat dels centres especials de treball (equips multidisciplinaris de suport, EMS) per a l’any 2024.

Amb l’augment de la dotació, el pressupost per passa dels 30 milions d’euros assignats inicialment, als 32,5 milions per atendre el conjunt de sol·licituds presentades i que són subvencionables en aquesta convocatòria.

El Departament d’Empresa i Treball considera clau que els centres especials de treball continuïn desenvolupant la seva funció social d’assegurar un treball remunerat a les persones amb discapacitat alhora que garanteixen la seva integració laboral.

Per aquest motiu, és necessari assegurar el suport a les actuacions d’acompanyament especialitzat relatives a l’ajustament personal i social en el lloc de treball, així com a les accions formatives orientades a aquest ajustament, a l’itinerari per a la millora de la formació i la competència professional.

L’objectiu és facilitar l’accés a un lloc de treball a l’empresa ordinària, en els casos que sigui possible, de les persones amb discapacitat contractades en centres especials de treball i també les accions dirigides a promoure i fomentar la seva participació comunitària.