1. El cap de l’Executiu ha clos aquest migdia el fòrum “World in Progress” organitzat pel Grup Prisa


El president de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest matí, en la cloenda del fòrum “World in Progress”, que “necessitem més integració, en lloc de més fronteres”, per tal de “fer arribar la prosperitat a tots els racons del món i reduir les desigualtats globals”.

El president, durant la seva intervenció en la cloenda de la jornada (fotografies: Rubén Moreno)
El president, durant la seva intervenció en la cloenda de la jornada (fotografies: Rubén Moreno)
{"name":"2024/10/15/14/51/cf9f2034-3d1a-47a2-b282-9c92637f3ce9.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":69264}

“Crear noves fronteres o aixecar murs nous no és la solució”, ha dit Illa, sinó que, davant del drama de les persones migrants, “la nostra resposta ha de ser acollir, protegir, promoure i integrar”. “Catalunya no aixecarà noves fronteres; Catalunya bastirà ponts de solidaritat”, ha insistit, al mateix temps que ha reiterat que “tothom qui ve a millorar Catalunya és català”, amb els “mateixos drets i obligacions”.

En aquest sentit, el cap de l’Executiu ha destacat que no permetrà que l’extrema dreta “aprofiti la immigració per a sembrar odi i xenofòbia”, i que el Govern hi farà front amb mesures com “el desplegament d’un Pla de Barris per garantir els millors serveis públics a tots els barris de Catalunya” o la política d’habitatge públic que avui ha aprovat l’Executiu, “més ambiciosa que la de cap altra comunitat autònoma d’Espanya”. Un programa que comporta la construcció de 50.000 habitatges públics fins el 2030 amb una inversió de 4.400 milions d’euros aquesta legislatura.

En el seu discurs, el president també ha defensat la multilateralitat, enfront dels que “soscaven l’imperi de la llei i busquen la llei del més fort”. “Ha arribat l’hora que la Catalunya plural, unida social i civilment, aposti per una Espanya també plural i una Europa federal, fent del diàleg, el respecte i el reconeixement de l’altre les eines essencials, entenent la nostra diversitat cultural i de llengües com un actiu i un valor que ens enriqueix en tots els àmbits”, ha manifestat.

Fotografia de grup{"name":"2024/10/15/14/54/7066a8a9-dfdc-4316-9618-1ac360698429.jpeg","author":"Rubén Moreno","type":"0","location":"0","weight":103323}

“En definitiva, el món necessita més Europa i menys banderes; més lideratge públic i menys especulació; més diversitat cultural i menys uniformitat i més política i menys antipolítica. Política com la que estem intentant exercir a Catalunya, responsable”, ha conclòs.

El fòrum World in Progress Barcelona, organitzat pel Grup Prisa, El País i la Cadena Ser, s’ha celebrat al Caixa Fòrum amb la voluntat de ser un espai de diàleg i reflexió amb l’objectiu de promoure un intercanvi d’idees i fomentar la col·laboració en torn a solucions amb un impacte tangible.