1. La titular de Drets Socials i Inclusió es reuneix amb els seus homòlegs de Navarra i el País Basc per compartir experiències en la gestió de l’IMV
La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió.{"name":"2024/10/21/15/25/4da13dcf-3fd1-4fcd-bebd-d5971fad0b9c.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":288402}

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, ha participat aquest dilluns al matí a Navarra a la II Comissió de seguiment de l’Ingrés Mínim Vital (IMV), acompanyada del director general de Prestacions Socials, Valentí Arroyo i Peña.

La trobada l’ha liderat la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Elma Saiz Delgado, i també hi ha assistit altres representants del ministeri, així com de les diferents comunitats autònomes i ha servit per donar compte de la situació de la prestació de l’Ingrés Mínim Vital i fer-ne el seguiment.

En el marc d’aquesta trobada, la consellera Martínez Bravo ha demanat la cooperació de totes les comunitats autònomes per generar un ampli consens per impulsar un canvi legislatiu en l’Ingrés Mínim Vital per fer-lo més àgil, més simple i més eficaç per lluitar contra la desigualtat i l’exclusió social i que esdevingui un nou pilar de l’estat del benestar.

Reunions per compartir experiències de gestió

En el marc d’aquesta jornada a Pamplona, la consellera Martínez Bravo ha mantingut diverses reunions de treball amb representants dels governs de Navarra i del País Basc per compartir experiències al voltant de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital.

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió amb la seva homòloga del Govern de Navarra.{"name":"2024/10/21/15/28/ee1e4be3-39e8-4ce6-a2a7-b769c83e006f.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":280838}

Així, la consellera Mònica Martínez Bravo, acompanyada del director general de Prestacions Socials, Valentí Arroyo i Peña, s’han reunit a primera hora del dia amb la consellera de Drets Socials, Economia Social i Ocupació de Navarra, Carmen Maeztu Villafranca, i la directora general de Protecció Social i Cooperació al Desenvolupament, Inés Jiménez Muro.

A la tarda, a la reunió amb representants del govern basc, la consellera i el director general, s’han reunit amb el vicelehendakari segon i conseller d’Economia, Treball i Ocupació, Mikel Torres Lorenzo, i la directora d’Ocupació i Inclusió, Maria Aranzazu Martínez Tobalina.

Les dues trobades han servit per conèixer de primera mà l’experiència de les dues comunitats en la gestió d’aquesta prestació, que Catalunya també gestionarà després del conveni signat amb l’Estat el passat mes d’agost per al seu traspàs. Les reunions han permès intercanviar opinions amb els representants dels dos governs per compartir models per millorar la gestió d’aquesta prestació.

El Departament, amb la voluntat de posar les necessitats de la ciutadania al centre, sobretot dels col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat, afronta la gestió d’aquesta prestació juntament amb la Renda Garantida de Ciutadania (RGC), amb la voluntat d’agilitzar els tràmits per obtenir-les a tots els ciutadans que puguin ser-ne beneficiaris.

Seminari sobre protecció social

Després de la reunió de la Comissió de seguiment de l'IMV, la consellera ha assistit a un seminari sobre protecció social.{"name":"2024/10/21/15/29/f6bedac9-407d-4739-aef1-86359189402b.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":185415}

En acabar la Comissió de seguiment de l’IMV celebrada aquest matí, la consellera Martínez Bravo ha participat en el seminari Claus per al futur de la Protecció Social a Espanya al voltant dels sistemes de protecció social, per compartir experiències, identificar reptes futurs i dissenyar polítiques per abordar-los.

Al seminari, a més de l’obertura de la consellera de Drets Socials, Economia Social i Ocupació de Navarra i la ponència de la ministra Elma Saiz, també han tingut lloc dues taules rodones sobre les rendes mínimes autonòmiques i l’escalada de l’evidència en les polítiques socials.

4  

Imatges

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió.

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió. 288402

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió amb la seva homòloga del Govern de Navarra.

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, durant la reunió amb la seva homòloga del Govern de Navarra. 280838

La consellera, al seminari sobre protecció social.

La consellera, al seminari sobre protecció social. 185415

Assistents a la Comissió de seguiment de l'IMV.

Assistents a la Comissió de seguiment de l'IMV. 2004827