A la trobada s’hi ha abordat l’estat dels Next Generation EU, dels quals el Departament gestiona 400 milions d’euros per a projectes propis, d’entitats i del món local


Secretària d'Estat{"name":"2024/09/30/18/07/1a5cfaf0-89c8-4761-aec7-f0efc650d0d8.jpeg","author":"DSO","type":"0","location":"0","weight":842665}

La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, s’ha reunit aquesta tarda amb la secretària d’Estat de Drets Socials, Rosa Martínez Rodríguez. A la trobada també s’hi ha sumat el secretari general del Departament, Raúl Moreno Montaña. La reunió de treball ha servit per abordar la situació dels Next Generation EU a Catalunya.

La conselleria de Drets Socials i Inclusió gestiona una partida de 400 milions d’euros d’aquest fons europeu, que destina a un ampli ventall de ciutadans, com ara gent gran, infants i joves, persones amb discapacitat o amb malaltia mental i persones sense llar. Reben finançament centenars d’iniciatives arreu del país, tant projectes propis del Govern com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres de recerca i d’altres agents socials implicats en l’atenció social.

Els Next Generation EU suposen una oportunitat clau per equiparar Catalunya amb els països europeus més avançats pel que fa a protecció social i estan orientats a accelerar una transformació en l'àmbit dels serveis socials.