1. Els centres educatius catalans han obert de nou les seves portes amb normalitat


  1. Avui han començat les classes a l’educació infantil, primària i ESO. Dijous 12 de setembre ho faran al batxillerat i a la formació professional


  1. Entren en funcionament tres nous centres educatius a Sant Just Desvern, Saldes i Lloret de Mar. Amés, un total de 13 centres estrenen edifici escolar


Fotografia visita escola{"name":"2024/09/09/13/12/67daaf85-def6-4bcc-b301-6e596b7b5aeb.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":114210}


Més d’1.600.000 alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i ESO tornen avui a les aules arreu de Catalunya. Els centres educatius han obert les portes un nou curs amb normalitat i sense incidències destacades. La consellera d’Educació i Formació Professional, Esther Niubó, ha estat en contacte constant durant tot el matí amb els serveis territorials d’Educació, que han informat que no s’han produït incidències importants.


El president de la Generalitat, Salvador Illa i la consellera Niubó han assistit aquest matí a l’Escola Salvador Dalí de Figueres coincidint amb l’inici del nou curs 2024-2025. El president ha expressat públicament “els millors desitjos als alumnes, a les famílies i als docents. Vull fer un reconeixement als docents catalans, a la seva tasca, que és molt rellevant per a la societat perquè formen i eduquen els ciutadans del futur. És un reconeixement a la seva professionalitat, i el Govern valora molt la seva feina”.


Primer dia a infantil, primària i ESO


Avui han començat les classes a l’educació obligatòria, i el proper dijous 12 de setembre ho faran el batxillerat, els cicles de formació professional de grau mitjà i superior, els cursos d'especialització de la formació professional, els itineraris formatius específics, els programes de formació i inserció, el curs de formació específic per a l'accés a cicles de grau mitjà i grau superior, i els cicles de grau mitjà d'arts plàstiques i disseny.


Aquest inici del curs entren en funcionament tres centres educatius nous: l’Institut Escola Mas Lluí de Sant Just Desvern, l’Escola Joan Domènech de Lloret de Mar i l’Escola Pedraforca de Saldes.


D’altra banda, un total de 13 centres estrenaran un nou edifici:


Escola L’Àlber (Albesa)

Escola Auditori (Barcelona)

Institut Escola Vapor i Molí (Barcelona)

Institut Escola Arts (Barcelona)

Institut Escola Pla de l'Avellà (Cabrera de Mar)

Escola Jacint Verdaguer (La Granada)

Institut Creu de Saba (Olesa de Montserrat)

Institut Roda de Berà (Roda de Berà)

Institut La Serra (Sabadell)

Escola Agnès Armengol (Sabadell)

Institut Escola Antoni Ubach i Soler (Terrassa)

Institut Escola Miquel Martí i Pol (Lliçà d’Amunt), en conveni amb l’Ajuntament.

Institut Escola El Viver (Montcada i Reixac) en conveni amb l'Ajuntament


Per fer front a l’escolarització de l’alumnat, hi haurà una plantilla docent de 82.277 dotacions (+942 respecte el passat curs). Del total de personal docent, 38.865 dotacions són d’infantil i primària, i 43.412 ho són de secundària i ensenyaments postobligatoris.



9 de setembre de 2024

1  

Imatges

Fotografia visita Escola

Fotografia visita Escola 114210