El president Mas ha inaugurat la nova Residència i Centre de Dia Ramon Llull, a Reus

President Mas: "El prioritari és concentrar l'atenció en les persones que més ho necessiten"

query_builder   13 maig 2012 11:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "El prioritari és concentrar l'atenció en les persones que més ho necessiten"

El president Mas ha inaugurat la Residència i Centre de Dia per a gent gran Roger de Llúria, a Reus
El president durant la inauguració
  • El cap de l’Executiu assegura que “l’estat del benestar no s’està enfonsant, però creix a un ritme més lent”

 

  • El president de la Generalitat ha inaugurat a Reus una nova residència i centre de dia per a gent gran
 
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui a Reus que en els moments actuals “cal prioritzar l’atenció a les persones que més ho necessiten de la nostra societat”. Artur Mas s’ha referit durant la inauguració de la nova Residència i Centre de Dia per a gent gran Roger de Llúria a la necessitat de donar prioritat a allò que és essencial de la salut i de l’educació, també als serveis socials, a l’atenció a la gent amb dependència, a les residències de tot tipus i a l’atenció a les persones discapacitades.
 
El president ha afirmat que “ara ens hem de de concentrar en allò que és estrictament prioritari i més urgent, si volem reforçar l’estat del benestar i que segueixi avançant”. Per aquest motiu ha advertit que això suposarà “renunciar a alguna cosa, encara que no sigui essencial”.
 
El cap de l’Executiu també ha assegurat que “l’estat del benestar no s’està enfonsant i que a Catalunya va avançant, encara que a un ritme més lent que abans” i ha explicat que tot plegat respon al fet que “si abans es va fer molt, però gairebé tot es va deixar a deure, ara que l’economia no va tan bé tot això s’ha d’anar ajustant”.
 
En la mateixa línia, Artur Mas ha reconegut que el creixement “no es pot prosseguir a aquell ritme”, encara que ha advertit que “no vol dir que tot s’hagi aturat”, ja que se segueixen fent coses i “se segueix reforçant el nostre estat del benestar”-ha reblat.
 
El cap de l’Executiu, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik, ha fet la visita a la nova Residència i Centre de Dia per a gent gran Roger de Llúria, juntament amb el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, i l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, entre d’altres autoritats.
 
Durant la seva intervenció, el president Mas també ha apel·lat a la “comprensió i generositat pel moment que estem vivint, perquè les coses no són com abans i l’economia no està creixent” i ha assegurat que “en aquestes condicions no es pot fer tot el que es feia abans”. A més, ha subratllat també que “el que es faci ara no es pot deixar a deure i s’ha de poder pagar amb els recursos que genera el nostre país i la nostra societat”.
 
Finalment, el president s’ha mostrat convençut que la situació es podrà superar “si s’accepten les condicions que el país viu ara” i, en aquest  mateix sentit, també ha afirmat que “les majories silencioses del nostre país estan empenyent cap al sentit comú”.
 
El nou centre inaugurat disposa de servei de residència assistida per a 99 persones i com a centre de dia ofereix 21 places més. El Departament de Benestar i Família ha invertit prop de 7.843.000 euros en les obres de construcció i adequació del centre, que s’ha construït en un terreny cedit per l’Ajuntament de la capital del Baix Camp.

1  

Imatges

Inauguració de la Residència i Centre de Dia per a gent gran Roger de Llúria

Inauguració de la Residència i Centre de Dia per a gent gran Roger de Llúria 1162

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined