Biocat

El president ja és als EUA per promocionar Catalunya com a centre de recerca biotecnològica i destinació turística

query_builder   20 juny 2012 08:36

event_note Nota de premsa

El president ja és als EUA per promocionar Catalunya com a centre de recerca biotecnològica i destinació turística

 

  • El cap de l’Executiu és a Boston, on ha anat per donar suport a la setantena d’empreses i entitats catalanes que participen en la BIOBoston 2012, la convenció mundial de la biotecnologia
 
  • Mas també anirà Nova York per donar suport la promoció turística de Catalunya, amb la presentació del programa “Catalonia, a lifestyle destination”
 
  • El president pronunciarà la conferència “Un model català per a les infraestructures i la seva integració en el territori” a la Northestern University Boston
 
  • El cap del Govern mantindrà també reunions amb diversos representants governamentals de Massachusetts i de diverses empreses catalanes instal·lades a aquell país i nord-americanes amb presència a Catalunya
 
 
El president de la Generalitat, Artur Mas ha iniciat dimarts el seu primer viatge oficial als Estats Units, on visitarà les ciutats de Boston, a -ciutat a la qual ja hi ha arribat- i Nova York fins el proper dia 23. El cap de l’Executiu va a aquestes dues ciutats nord-americanes per promocionar Catalunya com a centre de recerca biotecnològica i com a destinació turística preferent d’Europa. A més, Mas mantindrà diversos contactes amb representants del Govern de Massachusetts i es reunirà amb els responsables d'empreses catalanes instal·lades en aquell país i d'empreses nord-americanes amb presència a Catalunya.
 
Artur Mas realitza aquest viatge oficial acompanyat dels consellers d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Salut, Boi Ruiz; i del secretari d’Exteriors, Senén Florensa. Durant la seva visita als EUA l’acompanyarà també el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya en aquest país, Andrew Davis.
 
El programa del president comença aquest dimarts amb una visita al Massachusetts Institute of Technology (MIT), a les 18 hores (hora local). Els responsables d’aquest Institut, encapçalats pel vicepresident, Israel Ruiz, li presentaran el model MIT, un referent a nivell mundial en l’àmbit de la recerca, el desenvolupament i la investigació. Seguidament, el president mantindrà una trobada amb la comunitat d’acadèmics catalans que treballen en aquest centre.
 
 
Seminari sobre infraestructures
 
L’agenda del cap de l’Executiu inclou també una trobada aquest dimecres amb l’exgovernador de Massachusetts i representant del Center for Urban and Reginal Policy, Michael Dukakis. Posteriorment, Artur Mas presidirà la signatura d’un conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili (URV) i la Northeastern University per fomentar programes de recerca i educació i la mobilitat o intercanvi d’estudiants. En l’acte també hi serà present el rector de la URV, Xavier Grau.
 
Tot seguit, el president de la Generalitat inaugurarà un seminari sobre infraestructures coorganitzat pels governs de Catalunya i Massachusetts, en el decurs del qual pronunciarà la conferència “Un model català per a les infraestructures i la seva integració en el territori”. L’acte comptarà amb la participació de l’exgovernador Michael Dukakis, i de l’ambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan Solomont.
 
 
Participació catalana a BIOBoston 2012
 
A les 10 hores, Artur Mas es desplaçarà a la fira BIOBoston 2012, on visitarà els estands de les empreses catalanes participants en aquesta reunió empresarial internacional, la més important en l’àmbit de la biotecnologia. Un total de 50 empreses i 22 entitats formen part de la delegació catalana, coordinada per la Fundació Biocat. (Vegeu nota informativa a final de pàgina per tramitar les acreditacions).
 
Biocat és una entitat, impulsada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona, que coordina i promou la biotecnologia, la biomedicina i les tecnologies innovadores a Catalunya.
 
En l’edició d’enguany d’aquesta convenció mundial, l’Estat espanyol serà el pavelló internacional més important, dins del qual Catalunya representa més del 60%, per davant de països com el Brasil, la Xina, l’Índia i Rússia.
 
Ja a la tarda, el cap de l’Executiu es reunirà amb el governador de Massachusetts, Deval Patrick. Després de la trobada, que tindrà lloc al Boston Convention & Exhibition Center, es farà la signatura d’un acord de cooperació Catalunya-Massachusetts. Aquest acord preveu la cooperació bilateral en investigació, innovació tecnològica i industrial, així com la cooperació empresarial i el desenvolupament econòmic en sectors productius clau i en matèria acadèmica. En acabar, el president de la Generalitat atendrà els mitjans de comunicació.
 
El mateix dimecres, al vespre, es durà a terme la presentació de l’edició internacional de l’informe d’Ernst & Young sobre el sector biotecnològic a Catalunya. Hi intervindran Glen Giovanetti, del Global Biotechnology Sector Leader d’Ernst & Young; la directora general del Biocat, Montserrat Vendrell; la presidenta i CEO del Massachusetts Life Sciences Center, Susan R.Windham-Bannister, i la coordinadora de l’informe Ernst & Young, Sílvia Ondategui. A continuació, es presentaran els continguts del Catalonia LifeSciences Report i clourà l’acte el president de la Generalitat amb un discurs.
 
L’endemà, dijous, el cap de l’Executiu visitarà a les 9 del matí la seu a Boston de l’empresa Instrumentation Laboratory USA, un centre de producció del grup Werfen. Aquest grup, presidit per Jordi Rubiralta, és una multinacional del sector de la salut, amb seu corporativa a Catalunya, i es troba entre les 10 primeres companyies del món en el sector de la diagnosi in vitro.
 
Seguidament, a les 10.40 hores, es traslladarà a la seu de l'empresa Pfizer, dedicada a la R+D, producció i comercialització de productes de farma i biotecnologia. L’empresa compta des del 1955 amb una planta dedicada a la Investigació bàsica en salut animal a Olot. 
 
 
Promoció de Catalunya com a destinació turística
 
El mateix dijous a la tarda, el cap del Govern es desplaçarà a Nova York, on a les 18 hores, a la Christie’s Gallery, presidirà l’acte de promoció organitzat per l’Agència Catalana de Turisme. En el decurs de la sessió, es presentarà el programa “Catalonia, a lifestyle destination”, i tindrà lloc una taula rodona amb la participació dels diferents convidats. Es projectarà també l’audiovisual “Catalunya-Barcelona” i hi haurà una actuació dels castellers de Vilafranca. El president pronunciarà un parlament.
 
Artur Mas dedicarà el matí de la jornada de divendres a mantenir contactes amb representants de diverses empreses catalanes instal·lades al país, com és el cas del Grup La Farga, i també amb responsables d'empreses americanes, com IBM, amb plantes a Catalunya. 
 
A les 11.15 hores, el president inaugurarà el nou alberg de l’empresa catalana del sector de l’hoteleria Equity Point, a la ciutat de Nova York.
 
La cadena CNN International entrevistarà el president de la Generalitat el mateix divendres a un quart de tres de la tarda. El periodista Richard Quest serà l’encarregat de fer-li l’entrevista en directe als estudis al Time Warner Center. La CNN també entrevistarà el president pel seu canal en castellà.
 
Ja a la tarda, el cap de l’Executiu es desplaçarà a New Jersey, on assistirà al sopar inaugural del Fòrum Espanya-Estats Units, que organitza anualment l’US-Spain Council i la Fundación Consejo España-Estados Unidos. Al sopar també hi assistiran, entre d’altres personalitats, la secretària d’Estat dels Estats Units, Hillary Clinton, i els Prínceps d’Astúries.
 
Dissabte, 23, l’últim dia del viatge oficial, Artur Mas assistirà a les 11 hores a la presentació del documental “Enxaneta” al cinema AMC Lincoln Square de Nova York. Un cop finalitzat aquest acte, el president de la Generalitat viatjarà de retorn a Catalunya.
 
Nota: S'adjunta dossier de premsa del viatge

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa

Dossier de premsa
PDF | 719

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined