El president ha visitat algunes de les finques afectades

El president Mas assegura als afectats per la pedregada que "agilitzarem al màxim els tràmits perquè puguin recuperar una part significativa dels costos"

query_builder   9 juliol 2012 18:15

event_note Nota de premsa

El president Mas assegura als afectats per la pedregada que "agilitzarem al màxim els tràmits perquè puguin recuperar una part significativa dels costos"

  • El cap de l’Executiu ha visitat a Fondarella (Pla d’Urgell) algunes de les finques malmeses per la tempesta de dijous
 
  • Artur Mas ha expressat el seu suport als afectats i els ha dit que “com a Govern serem al seu costat”
 
  • El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural està treballant en un paquet de mesures per ajudar el sector
El president Mas ha visitat algunes de les finques afectades per la pedregada
El president Mas ha visitat algunes de les finques afectades per la pedregada
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha visitat aquesta tarda a Fondarella (Pla d’Urgell) algunes de les finques afectades per la pedregada de dijous passat i ha expressat personalment als afectats el seu suport. El cap de l’Executiu ha assegurat que “com a Govern serem al costat de la gent” i ha assenyalat que “he volgut venir per donar un missatge clar que agilitzarem al màxim els tràmits perquè els afectats puguin recuperar una part significativa dels costos que han tingut”.
 
El cap del Govern ha visitat les terres malmeses per la tempesta acompanyat del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, i del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré. A continuació, s’ha reunit a la seu del Consell Comarcal del Pla d’Urgell amb els presidents dels consells comarcals amb municipis afectats pel temporal, alcaldes, representants dels sindicats agraris i d’entitats del sector.
 
Artur Mas ha constatat les conseqüències de la tempesta, que ha tingut una “afectació molt dura sobre molta gent” i que “ha malmès bona part de les collites de fruita i cereals”. El president ha anunciat que en la reunió del Consell Executiu de demà s’abordarà aquest tema i ha assegurat que “batallarem perquè l’afectació sigui la mínima”.
 
El cap de l’Executiu també ha dit que “tots els mecanismes estan en marxa” i ha informat que el conseller Pelegrí ha parlat avui amb el ministre d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Miguel Arias Cañete, qui li ha dit que aniran a “gran velocitat”.
 
 
 
Mesures del Govern
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural ha donat a conèixer les mesures en què està treballant el Govern i ha assenyalat que divendres ja es van fer gestions amb l’asseguradora Agroseguro per tal que faci les inspeccions per peritar els danys amb caràcter immediat i es puguin pagar les indemnitzacions d'aquí dos o tres mesos, un cop presentades les sol·licituds. El conseller ha destacat la importància que els pagesos i les empreses agràries subscriguin assegurances agràries que, d’altra banda, compten amb ajuts directes de l’Administració.
 
El conseller també ha anunciat la modificació de l’ordre d’ajuts de plans de reconversió per prioritzar, per raons de força major, els ajuts a les explotacions afectades, així com la modificació de l’ordre de comunicació prèvia a l’inici de les inversions acollides al Contracte Global d’Explotació (per a l’execució de plans de millora) per ampliar el termini, de manera excepcional, i donar entrada a les explotacions agràries afectades per les tempestes.
 
D’altra banda, Josep Maria Pelegrí també ha anunciat l’obertura d’una línia de préstecs per liquiditat, amb una dotació d’1,5 milions d’euros ampliable, i dirigida a les societats agràries i cooperatives afectades per la pedregada. El conseller també ha dit que la Generalitat demanarà a l’Estat que activi mesures urgents per pal·liar els danys produïts mitjançant exempcions fiscals.
 
 
Talarn
Abans de visitar terrenys afectats per la pedregada, el president Mas ha participat en l’acte de lliurament dels reials despatxos de sergent a la 37a promoció de l'Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn, que han presidit els prínceps d'Astúries i de Girona. A l'acte també hi ha assistit el ministre de Defensa, Pedro Morenés.
 
En declaracions als mitjans de comunicació, el cap de l’Executiu ha dit que durant l’acte ha quedat amb el ministre que es reuniran al Palau de la Generalitat per parlar del futur de l’acadèmia de Talarn. El president ha recordat que “tenim uns mesos de coll per fer veure que cal l’acadèmia de suboficials” i ha afegit que “si acaba bé serà molt bo per als Pallars i els municipis de la zona”.
 

1  

Imatges

Visita finca afectada per la pedregada

Visita finca afectada per la pedregada 1276

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined