Mas-Colell

Mas-Colell explica al Parlament perquè el Govern rebutja el decret de les retallades del Govern de l'Estat Espanyol

query_builder   18 juliol 2012 08:10

event_note Nota de premsa

Mas-Colell explica al Parlament perquè el Govern rebutja el decret de les retallades del Govern de l'Estat Espanyol

  • El conseller d’Economia valorarà que l’Estat no apliqui a les comunitats autònomes la flexibilització que li ha permès Europa en el compliment del dèficit

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, explicarà avui perquè el Govern rebutja el decret de les retallades del Govern de l’Estat espanyol durant el ple del Parlament, que es va iniciar ahir. Ho farà en resposta a dues interpel•lacions que l’instaran a pronunciar-se sobre les darreres mesures d’ajust anunciades pel president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i a detallar les iniciatives que estudia prendre la Generalitat per tal de pal•liar les conseqüències sobre el consum de la pujada de l’IVA del govern espanyol, que entrarà en vigor el proper 1 setembre.

 

L’executiu català  ja va anunciar ahir que portarà al Tribunal Constitucional les mesures d’ajust aprovades pel Consell de Ministres en cas que el Consell de Garanties Estatutàries en determini la inconstitucionalitat. “És evident que en moltes de les mesures hi ha una vulneració flagrant de la distribució de les competències de la Generalitat de Catalunya”, va afirmar el portaveu del Govern, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

 

El conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, també valorarà la darrera reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i ho farà durant la sessió de control al Govern que se celebrarà avui al Parlament. Després de la trobada del Consell de Política Fiscal i Financera, el conseller d’Economia ja va mostrar la seva disconformitat amb que l'Estat s'atorgui tot el marge de dèficit concedit per Brussel•les i no permeti flexibilitzar aquest marge a les comunitats autònomes. Per la seva banda, el portaveu del Govern ho va titllar ahir de “monstruós”

 

En aquesta línia, el conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, s’encarregarà de mostrar la disconformitat del Govern amb la reforma de la llei de Dependència aprovada pel govern de l’estat, que també s’emmarca dins dels ajustaments aprovats la setmana passada. Finalment, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, explicarà el posicionament de l’executiu català davant la reducció de les bonificacions als peatges anunciada recentment pel govern de l’Estat. Recoder també es pronunciarà sobre el retorn de l’aigua del riu Ter i la construcció de la canonada que connectarà el Segarra-Garrigues amb Tàrrega i altres poblacions de l’Urgell.

 

El Govern reafirmarà durant el ple el seu compromís amb els afectats per les pedregades de les comarques de Lleida, tal i com ho va expressar el president de la Generalitat, Artur Mas, durant la seva visita a les zones afectades. En aquella ocasió, el president va assegurar que “agilitzarem al màxim els tràmits perquè els afectats puguin recuperar una part significativa dels costos que han tingut” i que el Govern “farà costat” als municipis que demanin la declaració de zona catastròfica. El conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, serà l’encarregat de detallar les mesures d’actuació que té previstes l’executiu arran de les pedregades de Lleida. El titular d’Agricultura també valorarà la temporada de verema que s’iniciarà els propers dies.

 

En el marc de la sessió de control, el conseller de Salut, Boi Ruiz, prendrà la paraula per explicar els detalls del quart informe de la Central de Resultats dels Departament de Salut. Aquest informe recull indicadors sanitaris que permeten valorar la qualitat de l’assistència de 63 centres catalans. En el marc de la voluntat de l’executiu català d’actuar amb transparència,  l’informe d’aquest any permet analitzar els resultats desglossats per centres. Tal i com va avançar el conseller de Salut durant la presentació del quart informe del Central de Resultats, els darrers ajustaments no han afectat la qualitat assistencials dels centres hospitalaris catalans, ni la satisfacció dels usuaris.

La sessió de control del Govern s’iniciarà avui a les 10h amb les preguntes al Govern. El president de la Generalitat se sotmetrà a la sessió de control pels volts de les 11h.

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined