III Jornada de la Innovació a Catalunya

President Mas: "El món empresarial català porta en el seu ADN la capacitat per adaptar-se a situacions i estructures noves"

query_builder   15 octubre 2012 16:11

event_note Nota de premsa

President Mas: "El món empresarial català porta en el seu ADN la capacitat per adaptar-se a situacions i estructures noves"

· El cap de l’Executiu ressalta que “la competitivitat de les empreses catalanes ha posicionat de manera destacada la nostra economia en el comerç mundial”
 
· Artur Mas ha presidit aquest migdia la cloenda de la III Jornada de la Innovació a Catalunya
Intervenció del president a la III Jornada de la Innovació a Catalunya
Intervenció del president a la III Jornada de la Innovació a Catalunya
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha mostrat convençut aquest migdia que, davant els moments que està vivint el país, “el món econòmic i empresarial català s’anirà adaptant als canvis de mentalitat que es vagin produint, a les situacions i estructures que poden ser noves”.No pot ser d’altra manera”, ha ressaltat el cap de l’Executiu, que ha afegit que “aquesta mentalitat d’adaptació és, a casa nostra, un ADN que tenim marcat des de fa segles”.
 
Artur Mas, que ha presidit la cloenda de la III Jornada de la Innovació a Catalunya, organitzada pel Centre Leitat a Terrassa, ha demanat als empresaris assistents a la trobada “que mantinguin en un nivell alt aquesta capacitat d’adaptació”, sent fidels així a la tradició de l’empresariat del país que va superar amb èxit altres canvis importants com l’ingrés d’Espanya a la Unió Europea o la incorporació de l’euro com a moneda comuna.
 
En aquesta línia, el president de la Generalitat ha subratllat que aquesta adaptació a les noves situacions i a la innovació ha fet possible que “Catalunya estigui actualment en una fase de guanys de competitivitat important”.  “Això -ha dit- no hauria estat possible sense aquesta capacitat innovadora permanent, sobretot industrial, i sense invertir en recerca i internacionalització de l’economia”.
 
Fins i tot en aquest moment en què la Unió Europea està perdent gas i les economies emergents no creixen tant, les xifres de l’exportació catalana estan creixent respecte a l’any passat”, ha afirmat el president. I ha continuat “L’exportació catalana està creixent més que el comerç mundial, la qual cosa vol dir que estem esgarrapant quota en el comerç exterior del conjunt del món, i prenent posicions cada vegada més sòlides“.
 
En aquest sentit, el president ha destacat el paper preeminent de Catalunya pel que fa a les exportacions en comparació amb economies veïnes. Així, ha revelat que “en el conjunt de l’Estat espanyol, les exportacions catalanes representen més del doble de les que representa la Comunitat de Madrid, que no arriben al 13%, i més que València, el País Basc o Andalusia, que es mouen entre el 10 o l’11%”. 
 
El president ha assenyalat que “tot aquest pes específic que està creixent i singularitzant-nos, també en l’àmbit de la ciència i la recerca, està donant forma a l’estructura econòmica del nostre país”.
 
Recuperació econòmica
 
El cap de l’Executiu ha fet referència també a les veus que assenyalen el segon semestre del 2013 com el de l’enlairament de l’economia. Artur Mas ha dit que, en cas que es compleixi aquest pronòstic, “serà un procés gradual i que no dependrà de nosaltres, necessitarem una certa recuperació d’Europa i del creixement d’altres zones; però si és així, nosaltres ens podrem enganxar al carro”.
 
El president ha aprofitat també la seva intervenció per criticar “el desequilibri flagrant pel que fa al control del dèficit entre el que fa el Govern central i el que es demana a les CCAA”, i ha reclamat que “la reducció de la inversió pública no s’estengui en el temps i que els ajustaments no recaiguin sobre la salut, l’educació i els serveis socials, perquè es podria arribar a tocar línies vermelles”.
 
Artur Mas ha fet també una crida a crear una zona de més confiança en el conjunt de l’economia catalana i ha assenyalat la innovació i la recerca com a estructures claus per als serveis de les nostres empreses.
 
LEITAT, presidit per Eusebi Cima, organitza per tercer cop aquestes Jornades sobre la Innovació que enguany tracten sobre com afrontar els reptes de futur. LEITAT és un Centre Tecnològic que té com a objectiu col·laborar amb empreses i institucions afegint valor tecnològic tant als productes com als processos, i centra la seva tasca en la investigació, el desenvolupament i la innovació industrial.

1  

Imatges

III Jornada de la Innovació a Catalunya

III Jornada de la Innovació a Catalunya 372

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined