govern

INDÚSTRIA

L'empresa nord-americana Fox Head ubica a Catalunya la seva seu central per a Europa i l'Orient Mitjà

query_builder   24 octubre 2012 13:39

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

L'empresa nord-americana Fox Head ubica a Catalunya la seva seu central per a Europa i l'Orient Mitjà

 
  • El conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ho ha anunciat avui després de reunir-se amb el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, per concretar el projecte.
 
  • La seu corporativa de la companyia nord americana s’ubicarà al polígon industrial Mas Blau del Prat de Llobregat i incorporarà 46 nous llocs de treball.
 
  • L’empresa dissenya i fabrica roba d’esports d’acció i aventura per a joves i ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació, per dur a terme el projecte.
 
 
L’empresa nord-americana Fox Head Inc., una de les marques líder en el sector del disseny i fabricació de roba esportiva per al públic jove, ha escollit Catalunya per a ubicar-hi la seva seu central per al mercat europeu i el d’orient mitjà. Les noves oficines estaran operatives el pròxim mes de gener i incorporaran 46 nous llocs de treball.
 
Així ho ha anunciat avui el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, que ha mantingut una reunió de treball a la seu del Departament amb el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil.

El conseller ha destacat que “una empresa californiana com Fox Head, líder mundial de roba i calçat esportiu en l’àmbit dels esports de risc i d’aventura, decideixi situar a Catalunya, al polígon Mas Blau, la seva seu central per Europa, per Orient Mitjà i l’Àfrica, és una confirmació dels atractius que té el país per a la inversió d’arreu del món”.
 
El conseller F. Xavier Mena ha assenyalat, a més, que si en l’àmbit de les telecomunicacions, la Mobile World Capital està sent un element tractor d’inversió,  la celebració per primera vegada fora dels Estats Units de l’esdeveniment esportiu dels X Games a Barcelona,  al maig de 2013, també està sent un argument  d’atracció d'inversió.


El conseller ha volgut destacar i felicitar “la bona feina que s’està fent des d’Invest in Catalonia i des dels Centres de Promoció de Negocis perquè Catalunya segueixi sent,  fins i tot en moments de dificultat, un lloc atractiu per atraure inversió”.
 
D’altra banda, el conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha assenyalat que el Departament, a través d’Invest in Catalonia, està treballant sobre 250 projectes d’inversió, “creiem que Catalunya reuneix els requisits, tant d’ubicació geogràfica, d’infraestructures logístiques, de recursos humans, de formació professional, com d’atracció de talent, factors que si els gestionem bé, ens donaran resultats positius com els que hem obtingut fins ara, treballant  amb elements tractors concrets de tipus més sectorials com estem fent amb la Mobile World Capital”, ha assenyalat el conseller.
 
La nova seu de la companyia nord americana tindrà una superfície de 1.500 m² i s’ubicarà al polígon industrial Mas Blau del Prat de Llobregat. Des d’aquesta seu l’empresa gestionarà entre d’altres, les funcions de direcció, vendes, màrqueting, atenció al client, e-commerce, recursos humans i sistemes informàtics.
 
Creada el 1974 a Califòrnia, als seus inicis Fox Head (www.foxhead.com) s’adreçava només als esportistes de motocròs, dissenyant peces de roba especialment resistents per aquesta disciplina esportiva. Actualment ha ampliat les seves línies a d’altres esports d’acció i aventura com són el surf i el biking.
 
Fox Head, que comercialitza els seus articles a trenta països d’Europa i l’Orient Mitjà, està duent a terme una important reestructuració de la seva presència en aquestes àrees geogràfiques.
 
Catalunya ha estat escollida enfront d’altres emplaçaments que l’empresa havia contemplat a nivell europeu, com el sud-oest de França. Segons l’empresa, en la decisió d’optar per Catalunya ha tingut en compte l’atracció de talent internacional, les bones comunicacions i l’associació positiva de la marca amb la ciutat de Barcelona. El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia - l’àrea d’atracció i promoció d’inversions del Departament d’Empresa i Ocupació –.
 
La inauguració oficial de la seu catalana serà el maig de 2013 coincidint amb la celebració dels X Games a Barcelona, els considerats Jocs Mundials dels esports de risc que per primera vegada s’organitzaran fora dels Estats Units.
 
Els principals mercats de Fox Head a Europa són Alemanya, Àustria, França, països escandinaus i Gran Bretanya. L’empresa es focalitzarà en l’expansió de la marca en aquests mercats i en el desenvolupament dels menys madurs actualment, com són l’espanyol, el rus i l’italià.
 
Atracció d’inversions a Catalunya
 
El Govern de la Generalitat està treballant a dia d’avui amb una cartera de 244 projectes oberts d’inversió d’empreses, preferentment estrangeres, i que estan pendents de decisió d’ubicació.
 
Des d’inicis de 2012, el Departament d’Empresa i Ocupació ha materialitzat a través d’Invest in Catalonia un total de 34 projectes d’inversió. Aquests projectes han suposat una inversió de 201 milions d’euros, la creació de 1.658 llocs de treball directes i el manteniment de 2.303 llocs de treball addicionals.
 
Per països, la major part dels 34 projectes materialitzats són d’empreses estrangeres (78,8% del total), tractant-se sobretot  d’empreses japoneses, franceses, nord-americanes i alemanyes (5 projectes d’inversió de cadascuna d’aquestes nacionalitats). Els sectors de l’automoció i químic amb un 20% del total respectivament són els dos principals sectors de les inversions atretes en els primers 9 mesos del 2012 seguit a continuació pel sector TIC (15%) i agroalimentari (9%).
 
 

4  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil.
JPG | 1433

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena,  i el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, durant la reunió de treball.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, durant la reunió de treball.
JPG | 1446

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, acompanyat del director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil.
JPG | 1415

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil,  en la reunió de treball.

El conseller d'Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, i el director general de Fox Head Europe, Matthieu Bazil, en la reunió de treball.
JPG | 1428

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined