govern

OCUPACIÓ

La vaga general transcorre "sense incidents remarcables" i amb normalitat en termes generals en el compliment dels serveis mínims a Catalunya durant la tarda

query_builder   14 novembre 2012 19:28

event_note Nota de premsa

OCUPACIÓ

La vaga general transcorre "sense incidents remarcables" i amb normalitat en termes generals en el compliment dels serveis mínims a Catalunya durant la tarda

 

  • La mitjana de participació en la vaga general fins a les 17:00 hores a Catalunya és del 17,1%
 
El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, ha destacat que els serveis mínims de la vaga general s’estan complint “sense incidències remarcables” durant la tarda a Catalunya, per la qual cosa, com autoritat laboral, ha expressat la seva satisfacció.
 
Ramon Bonastre ha facilitat les dades de seguiment de la vaga general fins a les 17:00 hores. Entre aquestes dades, ha comunicat que la mitjana de participació de la vaga general a Catalunya és del 17,1%.
 
El director general ha manifestat que de manera global “els incidents no han anat més enllà del que és habitual en una vaga general” però ha lamentat l’atropellament de dos treballadors i el sabotatge sofert per 93 autobusos.
 
A més, Bonastre ha posat de relleu que, fins a les 17:00 hores, els serveis mínims de TMB s’estaven complint i els serveis operats per Renfe i els autobusos de Girona i Lleida no han presentat “cap incidència remarcable”.
 
En canvi, el director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball ha lamentat que “no s’estiguin complint els serveis mínims dels autobusos de Tarragona”. Ramon Bonastre ha condemnat aquest fet “perquè si hi ha un acord amb els sindicats pels serveis mínims, aquests s’han de complir”.
 
Per altra banda, Ramon Bonastre ha informat de la detenció de 9 persones a Catalunya (6 a Barcelona, 1 a Santa Coloma de Gramenet, 1 a Cornellà i 1 a Tarragona) per desordre públic i 21 imputats per diversos fets.
 
 
Seguiment a l’Administració
 
El 24,7% del personal de l’Administració de la Generalitat ha secundat la jornada de vaga general. A continuació s’adjunten les dades diferenciades per demarcacions:
 
Barcelona:
28,6%
Tarragona:
17,9%
Girona:
14,8%
Lleida:
9,5%
 
 
Pel que fa a l’administració local, el seguiment ha estat fins al moment del 21%. A continuació s’adjunten les dades diferenciades per demarcacions:
 
Barcelona
27,2%
Tarragona                                 
11,2%
Girona
9,1%
Lleida
10,1%
 
A l’administració central el seguiment ha estat del 30,62%.
 
Pel que fa al transport de viatgers i mercaderies el seguiment ha estat el següent:
 
Ferrocarrils de la Generalitat
20,7%
Renfe
38,4%
TMB Metro
87%
TMB Bus
43,9%
Taxi AMB
70%
Transport aeri / Aeroport del Prat
27,8%
 
 
Seguiment a l’Ensenyament / Universitats
 
En els centres públics de primària i secundària el seguiment ha estat del 31% i en els centres concertats i privats del 8,4%. Pel que fa les universitats el seguiment és del 54,8%.
 
Seguiment Salut
 
En els centres públics el seguiment ha estat del 10,4% i en els centres sanitaris concertats i privats del 6,3%.
 
Sector empresarial.
 
Segons una enquesta elaborada pel Departament d’Empresa i Ocupació a una mostra d’empreses, el seguiment en el sector privat ha estat del 16,4%. Pel que fa a les petites i mitjanes empreses el seguiment ha estat del 13,9% i en les grans empreses aquest percentatge creix fins al 23,1%.
 
Informació seguiment sector empresarial per sectors:
 
Indústria
35,7%
Construcció
5,5%
Serveis
11,8%
 


Automòbil
82,8%
Comerç detallista
13,9%
Química i farmacèutica
22,3%
Informació i Comunicacions
19,1%
Alimentària
14,2%
Hostaleria i restauració
5,1%
Sector financer
2,5%
 

1  

Fitxers adjunts

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, durant la roda de premsa

El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, durant la roda de premsa
JPG | 2067

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined