GOVERN

La consellera Rigau afirma que tirar endavant una iniciativa "requereix una fortalesa de caràcter"

query_builder   11 desembre 2012 21:12

event_note Nota de premsa

La consellera Rigau afirma que tirar endavant una iniciativa "requereix una fortalesa de caràcter"

 
·         La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha fet aquestes declaracions en la 1a Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya
 
·         La titular d’Ensenyament també ha agraït al professorat el seu compromís i suport en l’emprenedoria
 
·         Durant la mostra alumnes de grau mitjà i superior d’FP han presentat els 12 treballs finalistes, seleccionats d’un total de 52 projectes participants
 
 
Mostra emprenedoria 11.12.12
La consellera d’Ensenyament en funcions, Irene Rigau, ha afirmat que “tots sabem que les grans iniciatives han sortit d’una gran idea i això requereix una fortalesa de caràcter”. Rigau ha fet aquestes declaracions durant l’acte de lliurament dels diplomes als projectes finalistes de la 1a Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya, que s’ha dut a terme aquesta tarda al Cosmocaixa. La consellera Rigau també ha agraït al professorat el seu suport, que “més enllà d’impartir una matèria, es compromet a tirar endavant un projecte”.
 
Per la seva banda, el director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim especial, Melcior Arcarons, ha destacat que amb aquesta mostra "l'impuls de l'emprenedoria ha resultat avui una realitat tangible" i que els valors de "la creativitat, la iniciativa, el lideratge, l'assoliment de riscos amb control, la perseverança i l'esforç" són els que es volen transmetre als alumnes. També ha explicat que dels 52 projectes presentats, 17 han estat d'alumnat de grau mitjà i 35 de superior, provinents de 30 centres docents públics i concertats.
   
La 1a Mostra de Projectes Emprenedors de l’FP a Catalunya, organitzada pel Departament d’Ensenyament, té com a objectiu fomentar l’emprenedoria entre l’alumnat d’FP de grau mitjà i de grau superior. En aquesta primera edició s’han seleccionat 12 projectes finalistes, d’un total de 52 participants, que els propis alumnes han presentat aquesta tarda de manera simultània en tres aules al Cosmocaixa. Posteriorment, els treballs premiats han rebut un certificat acreditatiu del Departament d’Ensenyament, tres per cadascuna de les quatre categories: millor idea per l’alumnat de grau mitjà, projecte més viable per l’alumnat de grau mitjà, millor idea per grau superior i projecte més viable per grau superior.
 
El jurat ha valorat aspectes com la capacitat d’innovació, la viabilitat comercial, la viabilitat tècnica i la capacitat de síntesi en la redacció del projecte. Els 12 finalistes han participat a la mostra amb projectes diversos, com ara la producció i distribució de pastissos petits personalitzats, el disseny i venda de projectes i minicentrals elèctriques renovables, la fabricació i distribució de culleretes comestibles o la creació d’un nou sistema de validació de bitllets del transport públic. Respecte als 52 projectes que han participat en aquesta edició, han estat seleccionats per la seva qualitat i anteriorment han quedat finalistes o guanyadors en premis locals d’emprenedoria.
 
Els projectes finalistes han estat els següents:
 
Nom del projecte
Cicle formatiu
Centre educatiu
La Papallona
GS Administració i Finances
Escola Joviat
S.T.I. Tecnosolutions
GS Administració i Finances
Centre d’Estudis Joan XXIII
Arrelutuda
GS Administració i Finances
Institut Andreu Nin
Eco-Central Energy
GS Administració i Finances
Centre d’Estudis Joan XXIII
Iogurteria kumis
GS Administració i Finances
Institut SEP Escola del Treball de Barcelona
NOZTOMTAC
GS Sistemes de Regulació i controls Automàtics
Escola Tècnica Xaloc
Econap s.l.
GM Comerç
Salesians Terrassa
Eco de l’Alpujarra
GM Agrària
Centre de Capacitació Agrària de Manresa
Cluste “R” Ecycle
GM Sistemes Microinformàtics i Xarxes
Institut Badia del Vallès
Sugar Free
GM Comerç i Màrqueting
Institut Montserrat Roig
Fran & Dian Auto
GM Electromecànica de Vehicles
Institut Lacetània
Sweet Spoons
GM Pastisseria
Escola Joviat
 
Els treballs els ha valorat un jurat tècnic i un jurat institucional format per representants de Pymec, de Foment, d’Acció 10 i del Departament d'Ensenyament. A la mostra hi han assistit nombroses empreses de diversos sectors que han pogut conèixer de primera mà els projectes i interessar-se pel seu contingut. Els guanyadors, a banda de rebre un certificat del Departament d’Ensenyament, tindran l’oportunitat de rebre assessorament i suport per fer realitat el projecte.
 
 
11 de desembre de 2012

1  

Imatges

Mostra emprenedoria 11.12.12

Mostra emprenedoria 11.12.12 4137

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined