govern

El conseller Puig es compromet a mediar i a buscar alternatives al tancament de l'empresa Tradema

query_builder   11 gener 2013 14:50

event_note Nota de premsa

El conseller Puig es compromet a mediar i a buscar alternatives al tancament de l'empresa Tradema

  • En la seva primera visita a territori, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha reunit amb el comitè d’empresa de Tradema i amb la direcció de la mateixa per tal de conèixer sobre el terreny la situació de la factoria solsonina dedicada a la fabricació de taulells aglomerats
  • El conseller ha  estat acompanyat del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; del president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà; i l’alcalde de Solsona, David Rodríguez. Al finalitzar les reunions ha participat en l’assemblea dels treballadors prevista a l’empresa
 El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, s’ha compromès davant del comitè d’empresa de Tradema a actuar de mediadors “per aconseguir millors condicions en el tancament d’aquesta empresa sigui a nivell de trasllats, prejubilacions i indemnitzacions”. El conseller Puig ha acceptat la petició que li han fet els treballadors i ha traslladat la voluntat del govern de la Generalitat d’implicar-se en el tram final de les negociacions ja que “estem davant d’una situació difícil no sols perquè és una empresa més que tanca sinó perquè perjudica l’estabilitat del Solsonès i de la Catalunya Central”.
 
Així mateix, el conseller Puig s’ha compromès a buscar alternatives” per donar resposta als treballadors que es queden sense feina després que l’empresa ja hagi anunciat que no està interessada en continuar fabricant els aglomerats que es fabricaven fins ara a la planta de Solsona. Puig ha anunciat que “tenim diferents alternatives damunt de la taula” però no ha volgut donar detalls de per on passaria la reindustrialització de la zona fins que els projectes no estiguin més avançats.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació ha volgut posar en evidència que en el cas de Tradema “totes les institucions estem alineades per buscar solucions” així com ha destacat “el bon nivell de diàleg amb els representants socials i laborals”.
 
En la seva primera visita a territori, el conseller Felip Puig ha volgut conèixer sobre el terreny la situació de la factoria solsonina. Acompanyat del director del director de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Ramon Bonastre, i de l’adjunt a la Direcció General d’Indústria, Carles Gallifa, el conseller Puig ha mantingut diverses reunions de treball amb el Comitè d’Empresa de Tradema i amb la direcció de l’empresa.
 
Aquestes reunions han comptat també amb la participació del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé; el president del Consell Comarcal del Solsonès, Joan Solà; de l’alcalde de Solsona, David Rodríguez; del representant de CCOO Lleida, Jaume Sallés; i de la representant d’UGT Lleida, Rosa Palau, entre d’altres. Un cop finalitzades les reunions a la seu del Consell Comarcal del Solsonès, el titular d’Empresa i Ocupació ha volgut participar en l’assemblea que avui celebraven els treballadors a la seu de l’empresa Tradema.
 
Amb aquesta visita, el conseller Puig ha volgut reiterar el compromís del govern de la Generalitat de buscar alternatives a l’empresa després que el grup portuguès al que pertany, Sonae, anunciés el desembre passat el tancament de la planta de Solsona, que suposarà la pèrdua de més de 140 llocs de treball.

1  

Fitxers adjunts

El conseller Puig amb el comitè d'empresa de Tradema

El conseller Puig amb el comitè d'empresa de Tradema
JPG | 122

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined