INDÚSTRIA

El conseller Felip Puig aposta perquè "Catalunya sigui un país d'emprenedors i d'inversors reconegut al món"

query_builder   29 gener 2013 14:12

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

El conseller Felip Puig aposta perquè "Catalunya sigui un país d'emprenedors i d'inversors reconegut al món"


·      En el marc del XVIII Fòrum d’Inversió d’ACC1Ó, que ha reunit avui a Barcelona a més de 600 emprenedors, inversors i fons de capital risc, el conseller ha destacat el “paper crucial dels inversors privats en el desenvolupament empresarial actual”.

 
·       El projecte Hall Street Barcelona ha guanyat el Premi Fòrum d’Inversió ACC1Ó per a l’empresa amb més potencial d’innovació i internacionalització.
 
·       La Xarxa d’Inversors Privats d’ACC1Ó ha tancat durant l’any passat 66 operacions d’inversió per un valor d’11,7 milions d’euros.
 
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha  afirmat que “Catalunya ha de ser un país d’emprenedors i, a la vegada, un país d’inversors reconegut arreu del món” durant la inauguració del XVIII Fòrum d’Inversió organitzat avui per ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana. El conseller Puig ha destacat el “paper crucial dels inversors privats en el desenvolupament empresarial del país en l’actualitat”, donat que cal “facilitar instruments per cobrir els 'gaps' de finançament que tenen les empreses en les fases inicials de vida”.
 
Per això, el conseller ha apostat per “fomentar la creació i consolidació d’empreses born global, que neixen amb vocació internacional”. Davant la dificultat actual en l’accés al finançament, ha dit, els instruments per aconseguir-ho són “el finançament alternatiu, com el capital risc i els business angels”.
 
El conseller ha recordat que Catalunya camina cap a “un model econòmic on l’emprenedoria serà més essencial que mai, i des de la Generalitat és una prioritat crear un ecosistema emprenedor que faci aflorar els projectes”.
 
El XVIII Fòrum d’Inversió ha reunit més de 600 professionals del món de l’emprenedoria, business angels i fons de capital risc. Un total de 21 noves oportunitats de negoci que busquen finançament s’han presentat als més de 150 inversors privats i fons de capital risc nacionals i internacionals. A l’espai de networking del Fòrum també s’han dut a terme 350 reunions concertades entre els inversors, els emprenedors i les empreses que hi han participat.
 
 
Hall Street Barcelona, guanyador del Premi Fòrum d’Inversió ACC1Ó
 
L’empresa Hall St. ha guanyat el Premi Fòrum d’Inversió ACC1Ó al projecte amb més potencial d’innovació i internacionalització. Dins el sector de les TIC, Hall St. és un marketplace online on qualsevol persona pot comprar, vendre, compartir o donar el lloguer d’una habitació d’hotel. Hall St. basa el seu model de negoci en un service fee que es cobra al comprador de l’habitació i una comissió que es rep del venedor.
 
El patrocinador de l’acte, Deloitte, ha atorgat el premi a la contribució social a l’empresa Solar Distech. L’empresa dissenya i comercialitza un dispositiu per desinfectar l’aigua únic al món, que compta amb una patent, totalment ecològic i que funciona amb energia solar.
 
El Premi ACC1Ó a la Trajectòria Emprenedora ha estat per Lucas Carne i Juan Manuel Villanueva, fundadors de Privalia. Aquest guardó és un reconeixement a l’evolució de la companyia, que ha estat capaç de captar fons estrangers, generar altres negocis i de fer un retorn a la societat en forma d’inversions en nous emprenedors.  
 

Catàleg del Fòrum d’Inversió
 
ACC1Ó ha seleccionat 50 projectes dels més de 100 rebuts per participar al Fòrum d’Inversió i els ha editat en un catàleg juntament amb els principals proveïdors de capital a Catalunya. El catàleg es pot consultar aquí: http://www.anella.cat/projectes_forum_inversio  
 
La Xarxa d’Inversors Privats d’ACC1Ó tanca 66 operacions per 11,7 milions d’euros
 
Durant el 2012, les xarxes pertanyents al programa Xarxa d’Inversors Privats (XIP) impulsada per ACC1Ó han atès prop de 2.000 empreses i han presentat 759 projectes als seus 365 inversors privats. En total s’han tancat un total de 66 operacions per un volum d’inversió superior als 11,7 milions d’euros.
 
Al Fòrum d’Inversió hi han assistit un gran nombre d’inversors de la XIP, que fomenta la inversió en empreses amb alt potencial de creixement a Catalunya i està formada per 7 xarxes: Xarxa d'Inversors Privats i Family Offices de l’IESE, Business Angels Network Catalunya, ESADE BAN, Barcelona Business Angels, Eix Technova, Keiretsu Fòrum Barcelona i Xarxa SeedRocket.
                                                                                      

Per a més informació i gestió d’entrevistes:
Premsa i Relacions amb Mitjans – ACC1Ó
Tel. 93 476 72 46 /13

2  

Fitxers adjunts

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del XVIIIè Fòrum d'Inversió

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, durant la seva intervenció en la inauguració del XVIIIè Fòrum d'Inversió
JPG | 2901

Presentació d'un dels projectes en el marc del XVIIIè Fòrum d'Inversió

Presentació d'un dels projectes en el marc del XVIIIè Fòrum d'Inversió
JPG | 3106

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined