GOVERN

El conseller de Cultura inaugura la nova biblioteca de Mataró

query_builder   3 febrer 2013 15:08

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura la nova biblioteca de Mataró

  • El nou equipament ofereix un innovador servei d’autopréstec a través de Radio Freqüència i Identificació (RFID) que permet als usuaris fer els préstecs de manera autònoma
Biblioteca Antoni Comas de Mataró
El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, l’alcalde de Mataró, Joan Mora, i el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, han inaugurat aquest migdia la nova Biblioteca Antoni Comas de Mataró. A l’acte inaugural també hi ha participat la vídua del filòleg i historiador Antoni Comas, Dolors Lamarca.
 
Durant l'acte el conseller ha posat de relleu que "sempre que inaugurem una biblioteca avancem en la voluntat de tots d'una Catalunya una mica més culta, més sàvia" i ha recordat Antoni Comas com "un ciutadà savi, un defensor de la llengua catalana i la literatura catalana, un pioner de la recuperació del català després de la Guerra Civil".
 
La Biblioteca Antoni Comas té una superfície útil de 2.081 m2 i està ubicada a l’edifici modernista de l’antic escorxador, projectat per l’arquitecte Melcior de Palau i Simon el 1909. La Biblioteca ocupa les tres naus de l’edifici que s’han connectat a través de passadissos envidrats. Les obres d’adequació s’han completat amb la construcció d’un nou edifici amb façana de vidre, adossat al frontal de la nau central.
 
El nou equipament ofereix un innovador servei d’autopréstec a través de Radio Freqüència i Identificació (RFID) que permet als usuaris fer els préstecs de manera autònoma. A banda la biblioteca compta amb accés públic a internet, àrea de música, zona wi-fi, i una sala polivalent. La Biblioteca compta amb un fons de 17.800 volums, 4.300 audiovisuals i 141 subscripcions a revistes i diaris.
 
La inversió total per al nou equipament ha estat de 4.966.116,17 €. La Generalitat ha fet una aportació total d’1.915.890, 94€, dels quals 1.789.883,38€ corresponen a la Llei de Barris i 126.007,56€ al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).
 
La Biblioteca Antoni Comas forma part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya (SLPC) i està integrada a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Província de Barcelona i del Departament de Cultura.
 
Amb la nova biblioteca, Mataró disposa de dues biblioteques públiques, la Biblioteca Pompeu Fabra, que fa les funcions de biblioteca central urbana i la Biblioteca Antoni Comas, que actua com una extensió de l’anterior i com a centre de proximitat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined