President

El president Mas s'ha reunit aquest matí amb el ministre d'Estat de Turisme del Govern de l'Índia

query_builder   2 febrer 2013 13:33

event_note Nota de premsa

El president Mas s'ha reunit aquest matí amb el ministre d'Estat de Turisme del Govern de l'Índia

  • El cap de l’Executiu ha expressat la voluntat de Catalunya de reforçar les relacions empresarials i explorar vies de col·laboració en àmbits estratègics com la biomedicina, les infraestructures i la logística
El president conversa amb el ministre indi durant la seva visita al Palau de la Generalitat
El president conversa amb el ministre indi durant la seva visita al Palau de la Generalitat
El president de la Generalitat, Artur Mas, s’ha reunit aquest matí al Palau de la Generalitat amb el ministre d’Estat de Turisme del Govern de l’Índia, Konidala Chiranjeevi. A la trobada també hi ha assistit el secretari d’Afers Exteriors, Roger Albinyana, i el cònsol general de l’Índia a Barcelona, Luis Valeriano González.
 
Durant l’entrevista, el president ha transmès al ministre la voluntat de Catalunya de reforçar amb l’Índia les relacions empresarials i explorar les vies de col·laboració en àmbits estratègics com la biomedicina, les infraestructures i la logística. En aquest últim camp, s’ha comentat el gran interès en què empreses catalanes de diferents sectors, com el portuari, puguin establir-se a l’Índia, així com empreses de la construcció.
 
L’Índia és un país prioritari de l’Acció Exterior de Catalunya al continent asiàtic i la Generalitat vol impulsar l’establiment de llaços amb aquest país per tal de recolzar les empreses catalanes que ja treballen a l’Índia i, alhora, obrir oportunitats de mercat a la resta de sectors que encara no s’hi ha introduït. Cal destacar que l’Oficina d’ACC1Ó de la Generalitat establerta a Mumbai ja ha donat suport a més de 150 empreses i entitats catalanes interessades en el gran potencial que ofereix aquest país.
 
El president i el ministre han abordat també la situació del turisme, ja que Catalunya és un destí molt atractiu pels ciutadans indis. Les estadístiques confirmen que el 2011 Catalunya va rebre la visita d’uns 25.000 turistes indis, el 50% de tots els que es van desplaçat a l’Estat espanyol.
 
Durant la conversa, també s’han tractat altres sectors que presenten un interès específic per a ambdós països com les telecomunicacions, la innovació o la tecnologia.  

1  

Imatges

Reunió amb el ministre de l'Índia

Reunió amb el ministre de l'Índia 1064

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined