Nens

Es reprenen els treballs del Pacte per a la Infància a Catalunya

query_builder   20 febrer 2013 13:01

event_note Nota de premsa

Es reprenen els treballs del Pacte per a la Infància a Catalunya

  • Tal com es va comprometre la consellera Munté, avui s’ha celebrat la primera reunió amb els grups parlamentaris per tirar endavant el document amb la voluntat d’enllestir-lo abans de l’estiu

 

Aquest matí s’ha celebrat la primera reunió del Pacte per a la Infància a Catalunya d’aquesta legislatura amb els grups parlamentaris, tal com va anunciar la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, el passat 7 de febrer, durant la seva compareixença davant la Comissió de Benestar, Família i Immigració.
 
A la reunió hi han participat, per part del Govern, la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; la secretària de Família, Dolors Gordi; la directora general d’Atenció a la Infància i l’Adolescència, M. Mercè Santmartí, i el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Ramon Terrassa; i per part dels grups parlamentaris, representants de CiU, ERC, PP, ICV-EUA, C's i CUP.
 
La trobada ha servit per a establir un primer contacte amb les persones designades per cadascun dels grups i reprendre els treballs que es van veure interromputs per les eleccions del mes de novembre. Amb el nou calendari de treball, la voluntat del Govern és finalitzar el document abans de l’estiu, tal com va manifestar la consellera Munté davant la Comissió.
 
En la seva intervenció, la consellera Munté ha posat de manifest que "la proposta actual de Pacte per a la Infància a Catalunya és fruit d'un intens treball de participació de les entitats del sector, experts i grups durant bastants mesos, i que compta amb el suport majoritari d'aquestes entitats", i en aquest sentit ha expressat la voluntat de "seguir treballant en la via del consens, per tal que aquest pacte sigui assumit per tots els grups parlamentaris".
 
Munté ha destacat, que "el Pacte per a la Infància a Catalunya és un document que ha d'expressar el compromís per situar la infància com a eix vertebrador del conjunt de les polítiques a Catalunya, incrementant la visibilitat social de la infància, avançant en drets i responsabilitats, i que tot això es tradueixi en un increment del benestar de la infància" i ha volgut insistir en la necessitat que el pacte "sigui una realitat ben aviat, per poder-lo traduir en mesures concretes anuals".
 
La consellera de Benestar Social i Família ha anunciat, que durant les properes setmanes, es realitzaran reunions bilaterals amb els grups parlamentaris "per portar a terme les negociacions i buscar el consens desitjat".
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined