GOVERN

TELECOMUNICACIONS

Les empreses participants a l'estand Catalonia del MWC augmenten en més d'un 30% els contactes de negoci

query_builder   28 febrer 2013 16:26

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

Les empreses participants a l'estand Catalonia del MWC augmenten en més d'un 30% els contactes de negoci

 
  • La participació catalana al congrés que promou la Generalitat de Catalunya coincideix a destacar la quantitat i qualitat dels contactes, prop de 200 de mitjana per empresa
 
  • El Brokerage Event ha acollit prop de 1.700 entrevistes entre oferents i demandants de tecnologia de tot el món, les millors dades des de la primera edició


  • El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, recorda que un cop acabat el congrés, cal continuar treballant per “fer de Catalunya la plataforma del món mòbil durant els 365 dies de l’any”
 
 
El Mobile World Congress tanca avui la seva vuitena edició a Barcelona, la primera que la ciutat acull com a Mobile World Capital i la més exitosa de la seva història. Ho ha estat sobretot per a les empreses catalanes que hi participen de la mà de la Generalitat de Catalunya -a través de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACC1Ó, del Departament d’Empresa i Ocupació-, que han augmentat en més d’un 30% els seus contactes de negoci respecte l’edició anterior, amb una mitjana de 200 per empresa.
 
La vuitena edició del MWC ha batut tots els rècords, amb l’assistència de més de 72.000 professionals del sector de la telefonia i les telecomunicacions de prop de 200 països, 1.700 empreses expositores i 240.000 metres quadrats d’exposició al nou recinte de Fira Gran Via. La nova ubicació de l’estand Catalonia, integrat aquest any en un dels pavellons centrals de la fira, en una zona de pas i al costat de l’estand de la Mobile World Capital, ha estat destacada per les empreses que hi han participat com una de les principals millores d’aquesta edició.
 
Les 48 empreses catalanes que enguany s’han ubicat a l’estand Catalonia de la Generalitat de Catalunya (un 40% més que a l’edició anterior), han coincidit a valorar la quantitat, però sobretot la qualitat, dels contactes assolits. En aquest sentit, cal destacar la possibilitat que han tingut aquestes empreses d’establir relacions de col·laboració amb grans companyies multinacionals com és el cas de Fujitsu, que s’ha ofert a les pimes catalanes per desenvolupar projectes comuns. Les empreses també han destacat l’augment de contactes internacionals respecte d’altres edicions.
 
Per la seva banda, els 8 centres tecnològics i els 9 projectes col·laboratius que també han participat al congrés sota el paraigua de la Generalitat de Catalunya i que s’han instal·lat a l’espai d’innovació de l’App Planet, han destacat també l’increment de contactes assolits, així com el nivell dels professionals i la dimensió de les companyies que s’han interessat en les seves solucions. Igualment, han valorat positivament la seva ubicació a l’App Planet, que els ha garantit una atenció més concreta i especialitzada.
 
El conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat el paper de les empreses catalanes presents al MWC 2013 com a “front office del que Catalunya ofereix en el camp de les tecnologies mòbils”, i ha recordat que, un cop acabat el congrés, comença una altra feina: la de fer arribar a la ciutadania que el fet d’estar al capdavant de la innovació mundial també té aplicació a la vida de les persones, ja sigui generant ocupació i empresa o millorant les prestacions i serveis. Per això, ha afegit Puig, s’ha de continuar treballant per tirar endavant l’aposta del país  i del seu Govern: “fer de Catalunya la plataforma del món mòbil durant els 365 dies de l’any”.
 
Rècord d’entrevistes al Brokerage Event, reunions per trobar socis tecnològics internacionals
 
Més de 500 empreses de tot el món han participat a la vuitena edició del Brokerage Event, organitzat per ACC1Ó a l’estand de Catalonia amb la finalitat de posar en contacte a través d’entrevistes in situ empreses que busquen socis tecnològics.
 
Aquest any han estat prop de 1.700 les reunions de 30 minuts mantingudes al Brokerage Event, una xifra rècord que suposa un 30% més que l’edició anterior. El 25% de les empreses que han participat a les reunions són de Catalunya, i la resta de països més representatius han estat França, Finlàndia, Turquia i Alemanya.
 
Des de la primera edició del Brokerage Event, 3.500 empreses hi ha pres part i s’han organitzat 6.100 entrevistes bilaterals. Aquesta iniciativa es promou des de l’Enterprise Europe Network (EEN), la xarxa pública europea més gran del món, amb l’objectiu de facilitar la transferència tecnològica a nivell internacional.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined