El president Mas i la consellera d'Educació amb els nois i noies de l'equip Catskills

President Mas: "Cada vegada és més evident que la gent que fa FP té més possibilitats de trobar feina i progressar"

query_builder   8 març 2013 20:06

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cada vegada és més evident que la gent que fa FP té més possibilitats de trobar feina i progressar"

  • El cap de l’Executiu ha rebut l’equip Catskills, que va participar en les Olimpíades 2013 de Formació Professional
  • El president s’ha referit a la situació a Ercros i ha dit que si es confirma que ajustarà menys del previst, "serà una mostra de sensibilitat i que les coses s’orienten millor”
El president Mas i la consellera d'Educació amb els nois i noies de l'equip Catskills
El president Mas i la consellera d'Educació amb els nois i noies de l'equip Catskills
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquesta tarda la importància de la formació professional i ha dit que “cada vegada és més evident que la gent que fa FP, dintre de les dificultats del mercat de treball, que són molt grans, tenen més possibilitats de trobar una bona feina i de progressar amb el pas del temps”.
 
El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions en el decurs d’una trobada amb l'equip Catskills, que va participar en les Olimpíades 2013 de Formació Professional (FP), que es van fer a Madrid el mes de febrer passat. En les Olimpíades hi van prendre part 27 alumnes catalans, dels quals 21 van obtenir medalla i dos més, un diploma d'excel·lència. Catalunya va ser el territori de l'Estat que va obtenir millors resultats. 
 
El cap del Govern ha aprofitat l’acte per expressar el seu agraïment als professors i les persones vinculades al món de l'FP, perquè amb menys recursos “estan fent una feina molt bona i estan al peu del canó”. “Hem d’intentar, amb el que tenim disponible, anar endavant i fer la feina ben feta”, ha dit.
 
El president també s’ha adreçant als alumnes que han participat a les Olimpíades de Formació Professional i els ha dit que “el que heu fet és una cosa gran i totes les coses grans signifiquen sempre un gran esforç” i ha afegit que “el país, que també vol fer coses grans, malgrat les enormes dificultats, també sap que per aconseguir-les haurà de fer un gran esforç com el que heu fet vosaltres”.
 
Situació a Ercros
En un moment del seu parlament, Artur Mas s’ha referit a les darreres notícies sobre una possible reducció de l’ajustament a l’empresa Ercros i ha dit que “si això es confirma, serà una mostra de sensibilitat i sobretot que les coses s’orienten millor, fins i tot en els casos més complicats”. Artur Mas ha subratllat la importància que en aquest moments “tot allò que es pugui salvar se salvi” i ha afegit que “quan parlem de llocs de treball aquesta filosofia és fonamental”.
 
En aquesta línia, el president de la Generalitat s’ha referit a les dades d’atur i ha dit que “una manera que aquestes xifres siguin més homologables als països millors és que la nostra FP sigui millor” i ha afegit que “Catalunya, en aquest sentit, està anant endavant”.
 
A més dels alumnes, a la trobada hi ha assistit la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, així com els tutors i els experts de Catskills, que organitza el Departament d'Ensenyament per seleccionar els millors alumnes en 25 skills o professions diferents per representar Catalunya en el campionat estatal d'FP.  En l’acte també hi ha intervingut un dels professors, que ha lliurat al president la samarreta amb què els joves van participar en el campionat estatal.
 
Artur Mas ha fet broma amb els alumnes i els ha dit que “això d’anar a Madrid i guanyar deu ser una experiència espectacular” i ha ironitzat que “potser a la propera reunió que tingui a la Moncloa em poso la samarreta de l'FP a veure si això em dóna una mica de sort i puc sortir amb el cap tan alt com vosaltres amb aquestes medalles”.

1  

Imatges

Trobada amb l'equip Catskills

Trobada amb l'equip Catskills 1150

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined