govern

Mas-Colell confia que Europa flexibilitzarà l'objectiu de dèficit a Espanya i que el govern central compartirà el marge extra amb les autonomies

query_builder   18 març 2013 12:19

event_note Nota de premsa

Mas-Colell confia que Europa flexibilitzarà l'objectiu de dèficit a Espanya i que el govern central compartirà el marge extra amb les autonomies

  • Ha assegurat que no s’arribarà a finals d’any amb la pròrroga pressupostària que significaria el 0,7% del dèficit, perquè “seria una tragèdia”

 

  •  Ha afirmat que no hi haurà cap efecte contagi del rescat de Xipre a Catalunya, perquè el sistema bancari xipriota està sobredimensionat i en fallida tècnica i “no és el nostre cas”
 
 
El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, s’ha mostrat confiat en què “Europa no trigarà gaire a flexibilitzar l’objectiu de dèficit a Espanya” i que està clar que el govern central compartirà aquest marge extra amb les comunitats. “La clau està en saber la magnitud, però la negociació continua i està ben enfocada”, ha afegit.  El conseller ha assegurat “que no s’arribarà a finals d’any amb una pròrroga pressupostària que portaria al compliment del 0,7% del dèficit.”
 
Sobre la reunió extraordinària del Consell de Govern de dissabte, Andreu Mas-Colell ha dit que “la mà estesa no és una actitud nova”. El titular d’Economia ha dit que el govern català es relaciona amb l’Estat de manera normalitzada pels assumptes ordinaris. “Hem actuat així fins ara i ho seguirem fent”, ha afegit. Sobre la consulta sobiranista ha dit que ja “no hi ha marxa enrere” i que “d’aquí a uns mesos veurem exactament on som i haurem de prendre decisions amb intel·ligència.” En aquest sentit, ha assegurat que Espanya hauria d’actuar com la Gran Bretanya.
 
En una entrevista al programa El Món a Rac1, Mas-Colell ha dit també que “és evident que l’Estat té una política de recentralització que tracta les comunitats autònomes amb menyspreu, d’una manera discriminatòria i practicant una política d’ofec”. Però, ha matisat que no ha notat una arbitrarietat normativa dirigida especialment contra Catalunya per les seves actituds polítiques.
 
I ha afegit que si el president Mariano Rajoy té alguna oferta a fer a les comunitats autònomes “que la faci i l’escoltarem.”
 
El conseller ha insistit que s’està treballant ens els pressupostos i que el decret de pròrroga es pot mantenir durant uns mesos, però que tot l’any seria inacceptable, i ha afegit que “fem el que fem, serà un drama, però si el dèficit és del 0,7%, seria una tragèdia”.
 
Sobre el rescat de la Unió Europea a Xipre, el conseller ha dit que a Espanya i Catalunya “no hi haurà cap efecte contagi”.  Per Mas-Colell, la gent pot estar tranquil·la perquè Xipre té un sistema bancari que està en fallida tècnica, sobredimensionat per la sospita que ha estat servint com a vehicle per al blanqueig de capitals “i aquest no és el nostre cas”,  ha afirmat. “Hagués estat millor no haver tocat els dipòsits perquè és un dogma sobre el qual s’ha construït la Unió Bancària”, ha conclòs el conseller, afegint que “convindria que es rectifiqués”.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 32

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined