Gordó

Germà Gordó demana als nous jutges destinats a Catalunya que defensin la independència del poder judicial

query_builder   2 maig 2013 20:10

event_note Nota de premsa

Germà Gordó demana als nous jutges destinats a Catalunya que defensin la independència del poder judicial

  • El conseller de Justícia ha volgut mostrar amb aquestes paraules, durant la benvinguda a la nova promoció de professionals destinats a la plantilla judicial catalana, el seu rebuig al projecte de reforma de Llei del Consell General del Poder Judicial
Germà Gordó demana als nous jutges destinats a Catalunya que defensin la seva independència en benefici del poder judicial i la ciutadania
 
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha  rebut avui els nous jutges destinats a Catalunya pertanyents a la 63a promoció de l'Escola Judicial i els ha demanat: “no deixeu minvar la vostra independència”. El titular de Justícia ha recalcat que “necessitem que sigueu independents en benefici del poder judicial i de la ciutadania”, a més de “tenir present el diàleg per a la recerca de solucions justes”.
 
Gordó ha anunciat als nous jutges destinats a Catalunya que l'Executiu català ja ha mostrat la seva oposició al Ministeri de Justícia per aquesta reforma que s'està tirant endavant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), ja que no respecta l’Estatut de Catalunya en matèria de justícia. Per exemple, es nega a introduir la creació dels consells de justícia autonòmics i, a més, minva la independència del poder judicial.
 
En el seu discurs als 53 jutges que enguany s’han incorporat a la plantilla judicial de Catalunya, el conseller ha felicitat els nous professionals “per haver assolit una responsabilitat tan important per a una societat i un país com és la d'administrar justícia”. En aquest sentit, el conseller ha demanat als nous jutges i jutgesses “un esforç per tal de normalitzar l’ús del català a l'Administració de justícia”.
 
El conseller Gordó ha assegurat que "el Departament de Justícia posarà les eines necessàries per tal de facilitar-los aquests objectius." Així, Germà Gordó ha destacat especialment els recursos posats en marxa pel Departament per modernitzar l'Administració de justícia, com el nou sistema informàtic e-justícia.cat, ja en funcionament a diversos partits judicials i que permet l'agilitació de processos.
 
La recepció ha tingut lloc a l'edifici del Casal Sant Jordi, seu del Departament de Justícia. A l'acte, hi han assistit la directora de l'Escola Judicial, Roser Bach; la secretària de Relacions amb l'Administració de Justícia, Maria Josep Feliu, i el director general de Modernització de l'Administració de Justícia, Francesc Xavier Fabregat.
 
La 63a promoció de l'Escola Judicial va fer el jurament del seu càrrec el passat 10 de març, i els seus integrants ja treballen als diversos òrgans judicials de primera instància i instrucció de Catalunya on han estat destinats.

2  

Imatges

El conseller durant el seu discurs

El conseller durant el seu discurs 1788

Foto de grup

Foto de grup 2158

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined