nens

El Departament d'Ensenyament mantindrà la plantilla de personal per al curs 2013-2014

query_builder   17 maig 2013 12:13

event_note Nota de premsa

El Departament d'Ensenyament mantindrà la plantilla de personal per al curs 2013-2014

 
  • A diferència del curs passat, es cobriran totes les vacants per jubilació d’aquest any, fet que comportarà la incorporació de 1.500 nous interins
 
  • Aquest matí el Departament ha presentat una proposta de negociació a la mesa sindical amb els criteris de confecció de les plantilles per al curs vinent
 
El Departament d'Ensenyament mantindrà la plantilla de personal docent per al curs 2013-2014, atès que cobrirà totes les vacants per jubilació d’aquest curs amb la incorporació de 1.500 nous interins, a diferència del curs passat, en què hi va haver un increment d’alumnes i una disminució del nombre de docents. Així ho ha fet saber el Departament aquest matí en la proposta de negociació que ha presentat a la mesa sindical, que inclou els criteris de confecció de les plantilles per al curs vinent. La reunió continuarà dimecres vinent. La proposta també s’ha fet arribar a les juntes de directors.
 
El principal objectiu d’aquesta proposta de negociació és doncs mantenir la mateixa plantilla de personal del curs actual 2012-2013, de 68.061 docents. Això s’aconseguirà cobrint totes les vacants que es produeixin per jubilació durant el curs 2012-2013. Així, si l’any anterior es va rebaixar la plantilla i augmentar els alumnes, aquest any hi ha un increment d’alumnes però es garanteix el manteniment de la plantilla i la incorporació de noves dotacions d’interins.
 
Per a garantir l’atenció directa a l’alumnat que s’incorpori als centres públics, el Departament d’Ensenyament aplicarà els criteris necessaris per tal d’equilibrar els efectius disponibles i redistribuir-los en aquells centres que incrementin les grups d’escolarització d’alumnat. Es garantirà que en aquests criteris de redistribució es tingui en compte la dimensió dels centres.
 
En les escoles d’educació infantil i primària, els centres que tinguin fins a 18 grups d’alumnes mantindran la mateixa assignació de plantilla que aquest curs. En les escoles a partir de 19 grups hi haurà una forquilla depenent del nombre de grups. Així els de 19, tindran 26 mestres i fins ara en tenien 26,5. El nombre màxim de grup és de 31 que tindran una dotació de mestres de 43. Aquest curs la dotació és de 43,5 mestres. (s’adjunta taula)
 
En educació secundària obligatòria i batxillerat, cada grup d’alumnes tindrà 49,3 hores lectives a la setmana, que permeten cobrir les 30 hores setmanals d’horari escolar de l’alumne. Aquest curs disposaven de 50 hores. Aquesta mesura no s’aplicarà als instituts de fins a 10 grups, que mantindran els efectius actuals.
 
En formació professional, cada grup d’alumnes tindrà 39,3 hores lectives setmanals, que permeten cobrir les 30 hores setmanals d’horari escolar de l’alumne. Aquest curs disposaven de 40 hores. Aquesta mesura no s’aplicarà als instituts de fins a 9 grups, que mantindran els efectius actuals.
 
En el còmput d’hores es calcula la docència directa per garantir la realització del currículum a més de les hores de coordinació, la gestió, la diversitat, els desdoblaments, el suport, etc.
 
Aquests criteris garanteixen l’increment de l’atenció directa a l’alumnat, dins els límits de les actuals disponibilitats de plantilla docent; l’escolarització de tots nivells educatius previstos per la LEC i l’assoliment progressiu dels objectius europeus per a l’any 2020 en els ensenyaments postobligatoris; la qualitat del servei educatiu, i la jornada laboral setmanal del professorat en les 37,5 hores.
 
 
 
17 de maig de 2013

1  

Fitxers adjunts

Taula escoles

Taula escoles
PDF | 40

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined