Gordó

PLE DEL PARLAMENT

Gordó proposa donar als jutges substituts l'opció de poder accedir a la carrera judicial mitjançant oposicions internes i restringides

query_builder   23 maig 2013 13:27

event_note Nota de premsa

PLE DEL PARLAMENT

Gordó proposa donar als jutges substituts l'opció de poder accedir a la carrera judicial mitjançant oposicions internes i restringides

  • El titular de Justícia critica que l’actuació del Ministeri de Justícia pot deixar sense feina jutges substituts i dificultar l'eficiència i l'eficàcia de l’Administració de justícia catalana
 
El conseller Germà Gordó
El conseller de Justícia, Germà Gordó, ha llançat aquest vespre dues propostes al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial per fer front a la difícil situació de l’Administració de justícia catalana a causa de la supressió de places de jutge substitut, impulsada pel Govern de l’Estat, d'acord amb la Llei orgànica 8/2012, de 27 de desembre, de mesures d’eficiència pressupostària.
 
Gordó, en resposta a una interpel·lació del grup parlamentari d’Esquerra Republicana, ha proposat, d’una banda, que “es pugui donar als jutges substituts l’opció d'accedir a la carrera judicial mitjançant oposicions internes i de caràcter restringit per a aquest col·lectiu”, de manera que puguin acreditar com a mèrit la seva experiència i preparació. I, d'altra banda, el titular de Justícia ha posat damunt la taula la necessitat d’ampliar els òrgans judicials a Catalunya. En aquesta direcció, Germà Gordó ha asseverat que “no sobra ni un sol jutge a Catalunya”.
 
Tanmateix, el conseller de Justícia ha criticat que l’actuació del Ministeri de Justícia s’ha fet “sense cap tipus de mesura de previsió ni de prevenció”. Germà Gordó ha explicat que la supressió de places de jutge substitut, impulsada per la reforma de la Llei, comportarà dos tipus d’afectacions: “A la mateixa plantilla de jutges substituts, que, després de prestar serveis a l’Administració de justícia, ara poden quedar-se sense feina”, i al mateix servei de l’Administració de justícia, que veurà afectada la seva eficàcia i eficiència vers el ciutadà, davant la impossibilitat dels jutges titulars de poder assumir la càrrega de feina dels jutges substituts.
 
Germà Gordó també ha explicat que la Conselleria ha parlat amb els representants dels jutges substituts per fer-los arribar el suport del Govern i que s’insistirà al Ministeri perquè reconsideri la seva posició respecte a la supressió de les places de jutges substituts.  
 
Compromís de no reduir el nombre de professionals de l’Administració de justícia
 
En resposta a una interpel·lació per part del grup parlamentari de Ciutadans, el conseller de Justícia ha reiterat el compromís del Govern de no reduir el nombre de professionals de l’Administració de justícia. A més a més, Gordó ha recordat el compromís de la seva Conselleria de “dotar de personal qualsevol nou òrgan judicial a Catalunya”.
 
En resposta a aquesta mateixa interpel·lació, el titular de Justícia ha recordat, sobre les polítiques del Govern en matèria penitenciària, que “s’orienten cap a tres eixos principals, que són: mantenir la qualitat de vida dels interns, les condicions de treball dels professionals dels nostres centres i adaptar els nostres equipaments a les necessitats i exigències actuals”.
 
En aquest sentit, Germà Gordó ha fet referència a l’èxit derivat de l’experiència dels mòduls de participació i convivència del Centre Penitenciari Lledoners, per apuntar a la intenció del Govern de desenvolupar un pla per implementar aquest model de rehabilitació a altres centres del país.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined