Espadaler

El conseller Espadaler anuncia modificacions legislatives en el model d'ordre públic a Catalunya

query_builder   29 maig 2013 18:03

event_note Nota de premsa

El conseller Espadaler anuncia modificacions legislatives en el model d'ordre públic a Catalunya

FOTO
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, anuncia modificacions legislatives per garantir la identificació de les persones que utilitzen la violència en les concentracions de masses a la via pública. Espadaler ha pres aquest compromís a la primera jornada de la Comissió d’Estudi dels models de seguretat i ordre públic i de l’ús de material antiavalots en esdeveniments de masses del Parlament de Catalunya.
 
Espadaler ha manifestat la necessitat d’adequar la normativa per tal de garantir la identificació de les persones que utilitzen la violència en les concentracions de masses a la via pública, i per garantir la seguretat, impedir que assisteixin a les manifestacions amb la cara tapada. El titular d’Interior també demana la revisió de la normativa vigent en matèria de videovigilància.
 
El conseller ha defensat el model d’ordre públic de la policia catalana en la comissió al Parlament, i ha dit que “l’ordre públic i el seu model són l’ instrument d’una societat democràtica per garantir el lliure exercici dels drets dels ciutadans, la igualtat i la convivència pacífica a la via pública”. “Una policia democràtica té com a finalitat garantir els drets per part de tots els ciutadans i intervé per protegir-los, no pas per reprimir-los”, ha destacat.
 
Espadaler ha posat de rellevància que el model d’ordre públic català és un model de proximitat, i que disposa d’elements de mediació i comunicació que l’han fet evolucionar cap a un sistema modern de gestió negociada.
 
Arran dels incidents ocorreguts durant desallotjament de la Plaça de Catalunya el 27 de maig de 2011 i de les concentracions que es van realitzar davant el Parlament de Catalunya el 15 de juny del mateix any, es va revisar el model d’ordre públic de la Policia de la Generalitat, la qual cosa va provocar un canvi substancial cap a un model amb estratègies comunicatives. Concretament, el 13 de desembre de 2011 es va crear l’Àrea de Mediació, Negociació i Responsabilitat Social Corporativa del Cos de Mossos d’Esquadra.
 
El conseller ha destacat que l’ús de la forca és “excepcional, regulat i necessari”, ja que “només s’utilitza quan és estrictament necessària per combatre la violència”. En aquest sentit, el conseller ha recordat que “totes les policies europees tenen eines robustes per a garantir la seguretat ciutadana”.
 
En aquest sentit, el conseller també ha destacat que el Consell d’Europa avala la utilització de pilotes de goma i projectils viscoelàstics.
 
Un cop finalitzi la Comissió d’Estudi d’Ordre Públic els diferents grups parlamentaris es reuniran avui mateix per decidir qui compareixerà a partir del dia 12 de juny.

1  

Fitxers adjunts

Foto

Foto
BMP | 802

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined