PIMEC

President Mas: "Davant les dificultats, cal recuperar l'esperit emprenedor i entendre que una derrota no és un fracàs"

query_builder   11 juny 2013 00:25

event_note Nota de premsa

President Mas: "Davant les dificultats, cal recuperar l'esperit emprenedor i entendre que una derrota no és un fracàs"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta nit la 26a edició dels Premis Pimes, en el marc del sopar anual de PIMEC
El president Mas, acompanyat del president de PIMEC, lliurant un dels premis de la nit
El president Mas, acompanyat del president de PIMEC, lliurant un dels premis de la nit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat aquesta nit en valor l’emprenedoria i la valentia de tirar endavant projectes i ha assegurat que, “fer-ho en el context actual, quan les condicions són tremendament complicades, té un doble mèrit”.
 
“Potser d’aquestes circumstàncies tan adverses en traurem de cara al futur algunes lliçons positives. La primera serà recuperar l’esperit emprenedor i, la segona serà entendre que a la vida, quan arrisques i prens decisions, és possible que algunes siguin errònies i equivocades, però el que és segur és que, si ningú ho fa, ningú pot avançar ni ho pot fer bé”, ha assegurat el president Mas.
 
El president ha llançat aquest missatge en la 26a edició dels Premis Pimes, en el marc del sopar anual de PIMEC que s’ha celebrat aquesta nit al Palau de Congressos de Catalunya. Durant el seu discurs, Mas ha reivindicat que “el fracàs no és una derrota, sinó una lliçó” i ha subratllat que el fet que a Europa equivocar-se s’associï “socialment a una derrota afecta negativament la mentalitat de molts països europeus”.
 
En contraposició a aquesta por a fracassar, el cap del Govern ha explicat que “un dels senyals positius” que està observant al país és un “cert floriment de l’esperit emprenedor”, per exemple, a través de l’assignatura d’emprenedoria que s’imparteix als alumnes de 3r d’ESO, i ha afegit que això demostra que “cada vegada hi ha més ganes de nois i noies que s’estan apuntant a aquesta actitud”. “L’esperit emprenedor s’ha de fomentar de jove i, això que havíem oblidat, ara ho necessitem com el pa que mengem”, ha remarcat el president.
 
Canvi de tendència en l’accés al crèdit
 
Després d’escoltar el parlament del president de PIMEC, Josep González, el cap de l’Executiu ha volgut donar les gràcies a l’entitat perquè “l’actitud de compromís de PIMEC en els temes de país és permanent en el temps i, en aquests moments és especialment important”.
 
El president ha remarcat que els quatre temes que ha abordat González al final del seu discurs (la relació entre Catalunya i la resta de l’Estat, el repartiment del dèficit, l’educació i el foment de l’ocupació), “no són temes estrictament d’un govern o d’un altre, sinó temes de país i, alguns d’ells, d’essència i estructura de país”.
 
L’ocupació, tal com ha ressaltat el president, “és el principal repte i objectiu per a tots”. En aquest sentit, ha celebrat les dades positives que s’han registrat el mes de maig en creació d’ocupació i reducció d’atur i, tot i que ha remarcat que “s’ha de mirar amb cautela perquè no vol dir que encara hi hagi un canvi de tendència”, ha destacat que “tots hi treballem i esperem que el treball acabi donant els fruits”.
 
En referència a l’accés al crèdit per part de les empreses, el cap de l’Executiu ha assegurat que, igual com el president de PIMEC, “aprecio un canvi petit, lleuger, que, tot i que encara no és suficient, és un cert canvi de tendència”. El president ha remarcat que “l’aversió que avui hi ha al risc ha de baixar perquè, per arrencar, necessitem que flueixin els recursos”, i ha recordat que l’Institut Català de Finances “en els darrers dos anys ha formalitzat més de 8.500 operacions”, la majoria a autònoms i pimes.
 
En referència al repartiment del dèficit, Artur Mas ha recalcat que “cal tenir en compte l’esforç fiscal diferencial”, que a Catalunya “és mes gran que la mitjana del conjunt de l’Estat”.
 
Pel que fa a al tema educatiu, Artur Mas ha volgut recordar que fa dues legislatures a Catalunya es va fer un Pacte per l’Educació que “es va traduir en una Llei d’educació de Catalunya que va tenir un ampli suport parlamentari”.
 
“La idea d’aquella llei era la permanència i l’estabilitat i, per tant, les agressions sobre aquesta llei i el pacte d’estabilitat són doblement negatives, perquè hi ha un consens molt ampli a Catalunya per defensar-ho i per millorar”, ha remarcat el president.
 
Precisament en aquest àmbit, el president Mas ha destacat com a bona notícia que “s’està reduint l’abandonament escolar prematur”. “Tenim menys recursos, els mestres treballen més i cobren menys,  però, en plenes dificultats econòmiques, l’abandonament és inferior”, ha declarat.
 
 

2  

Imatges

Parlament del president

Parlament del president 431

Lliurament d'un dels premis

Lliurament d'un dels premis 562

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined