castell

President Mas: "Si tenim els objectius clars i fem pinya, el conjunt de Catalunya se'n pot sortir"

query_builder   21 juny 2013 21:27

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si tenim els objectius clars i fem pinya, el conjunt de Catalunya se'n pot sortir"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat aquesta tarda la rehabilitació del castell de Palol de Revardit, al Pla de l’Estany
El president Mas ha inaugurat aquesta tarda la rehabilitació del castell de Palol de Revardit
El president Mas ha inaugurat aquesta tarda la rehabilitació del castell de Palol de Revardit
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquesta tarda que “si tenim els objectius clars, voluntat de complir-los, i fem pinya per seguir endavant, salvant obstacles, el conjunt de Catalunya se’n pot sortir”.
 
El cap de l’Executiu ha llançat aquest missatge des de Palol de Revardit, al Pla de l’Estany, on aquesta tarda ha inaugurat la rehabilitació del castell medieval. Durant el seu parlament, el president ha comparat la situació que ha viscut el municipi, que “tenia un somni que semblava que superava les expectatives i les capacitats d’una població petita”, amb la realitat actual del país, i ha assegurat que el seu exemple serveix perquè “aquells que diuen que alguns es fiquen en embolics, recordin que, de tant en tant, se’n surten”.
 
El president ha destacat que darrere el nou castell de Palol de Revardit, que s’ha rehabilitat durant vuit anys, “hi ha un esforç molt gran, que valia la pena”, i ha afegit que també en els temps complicats “cal que donem senyals positius de coses que passen al país”.
 
El projecte de rehabilitació de la construcció medieval també ha servit, com ha destacat el cap del Govern, per demostrar els bons resultats que dóna la col·laboració institucional, en aquest cas de la Generalitat, la Unió Europea, el Govern central, la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Palol, que han finançat conjuntament el projecte.
 
“I aquestes institucions, al final, són la gent, perquè l’únic que fan és administrar els recursos de tots”, ha remarcat el president, que també ha reivindicat que “allò que és un desig comú s’ha d’intentar per la col·laboració institucional que es faci realitat”, com ha passat en el cas de Palol.
El Castell de Palol va ser adquirit per l’Ajuntament amb l’objectiu de recuperar el que havia estat un edifici militar com a equipament cultural. Les obres de rehabilitació van iniciar-se el 2005 i han tingut un cost total de d’1,72 milions d’euros.
 
Per últim, el president de la Generalitat ha fet notar que edificis com el que ha inaugurat avui, amb segles d’antiguitat, demostren que “les arrels d’aquest país nostre són molt antigues i profundes, i que el que ens convé a tots és que, sobre d’aquestes arrels, construïm el país del present i del futur”. “I això és feina de tots, de les institucions i de la gent”, ha manifestat.
 
En arribar al municipi, el president de la Generalitat ha fet una visita institucional a l’Ajuntament, on ha signat el llibre d’honor acompanyat de l’alcalde, Jordi Xargay, i la resta de membres del consistori. També hi han assistit el conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; i el delegat de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, entre d’altres autoritats.

3  

Imatges

Inauguració del castell de Palol de Revardit

Inauguració del castell de Palol de Revardit 1167

Inauguració del castell de Palol de Revardit (2)

Inauguració del castell de Palol de Revardit (2) 1163

Inauguració del castell de Palol de Revardit (3)

Inauguració del castell de Palol de Revardit (3) 1003

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined