Catalunya és reconeguda com una de les regions capdavanteres en l'àmbit de l'envelliment actiu i saludable

query_builder   3 juliol 2013 16:28

event_note Nota de premsa

Catalunya és reconeguda com una de les regions capdavanteres en l'àmbit de l'envelliment actiu i saludable

Catalunya ha obtingut el màxim guardó, tres estrelles, a la Reference Site Ceremony de la Comissió Europea a Brussel·les que es va celebrar el dia 1 de juliol de 2013. Aquest reconeixement permet situar a Catalunya com a lloc on s’estan proveint noves solucions innovadores per a persones grans, pacients crònics, i d’altres grups de risc fomentant la prevenció i afavorint una elevada qualitat en l’estat de salut. La fundació TicSalut, en nom del Departament de Salut, i l’InnoHealth HUB han estat els promotors d’aquest reference site que s’anomena TicSalut Innohealth HUB Catalunya.
 
En el marc de la iniciativa estratègica de la European Innovation Partnership on Active Healthy Ageing, la Comissió Europea va convidar a les regions europees a proposar-se com a llocs de referència o "references sites" on demostrar iniciatives en envelliment actiu saludable. Més de 30 regions europees, o "reference sites", han presentat diferents projectes com a candidats a bones pràctiques. El procés per a la selecció dels guanyadors ha estat similar al de les publicacions científiques, el peer review. La cerimònia ha servit, per una banda, per reconèixer la feina dels reference sites i, per una altra, com a oportunitat per compartir les millor pràctiques i aconseguir la reproducció dels seus models arreu d'Europa. Les bones pràctiques premiades formaran part de les àrees d'acció estratègica de l'European Innovation Partnership on Active and Healthy Ageing.
 
Des del reference site Catalunya s’han presentat tres bones pràctiques que han estat avaluades per obtenir aquest reconeixement.
 
  • El projecte NEXES que promou la cooperació entre les Regions Europees per al desenvolupament de Sistemes d’Atenció Integral basats en serveis i tecnologies innovadores. El Dr. Josep Roca, director de la Unitat de Funció Pulmonar de l’Hospital Clínic de Barcelona i professor associat del departament de Ciències Mèdiques de la Universitat de Barcelona n'és el coordinador.

 

  • El projecte MECASS que ajuda a la implantació del model d’atenció a la cronicitat, afavorint la coordinació entre l’entorn sanitari i social. Aquest projecte està liderat per l’ Institut Català de la Salut i actualment està en desplegament.

 

  • El programa de detecció precoç del càncer colorectal, en el que ja han participat més de 200.000 persones. Impulsat pel Departament de Salut, s’adreça a homes i dones entre 50 i 69 anys i hi col·laboren hospitals, farmàcies i centres d’atenció primària. Permet la reducció de la incidència i la mortalitat d’aquest tipus de càncer tan prevalent mitjançant la realització d’una senzilla i còmode prova que pot fer el propi ciutadà a casa seva.

 

 
Més informació:
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined