Espadaler: "Tenim la voluntat rotunda d'aclarir els fets i arribar fins al final"

query_builder   16 juliol 2013 19:19

event_note Nota de premsa

Espadaler: "Tenim la voluntat rotunda d'aclarir els fets i arribar fins al final"

 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha informat avui que el departament d’Interior ha lliurat al jutjat número 11 de Barcelona una nota informativa en la que s’aporta “una informació rellevant” dels incidents ocorreguts durant la vaga general del 14 de novembre de 2012.
                                      
El conseller ha explicat que la informació que s’ha lliurat al jutge, després d’una exhaustiva investigació interna, situa una furgoneta de la BRIMO Mossos d’Esquadra a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Gran Via, que s'ha posat en coneixement de l'autoritat judicial que els agents d’aquesta furgoneta es van desplaçar fins aquest punt, i que els agents haurien baixat del vehicle policial (tots menys el conductor) i han reconegut que l’escopeter va efectuar una salva que no duia projectil.
 
El titular d’Interior ha dit que “aquestes dades són noves respecte tot el que teníem damunt la taula”. Espadaler ha insistit en què són dades rellevants però “no són dades concloents”, que “han arribat gràcies a una investigació interna del cos de Mossos d’Esquadra” i a la “voluntat rotunda” d’esclarir els fets i arribar fins al final. “No pararem fins escatir tot allò que es va esdevenir”.
 
El conseller ha fet aquestes declaracions durant la roda de premsa que ha fet aquesta tarda a la seu del departament. Espadaler ha dit que “aquest és un pas més, no és el primer en relació a aportar informacions ni serà l’últim, perquè volem continuar avançant en el que és aquesta investigació de la mà de l’autoritat judicial”. “No pararem en aquesta investigació interna i en aquest intent de portar totes aquelles informacions que, d’una o altra manera, siguin rellevants per aquesta investigació, no dubtin que el Departament d’Interior, que el cos dels Mossos d’Esquadra, que la Brigada Mòbil són les parts més interessades, o tant interessades com la que més, en aclarir tot allò que es va esdevenir el 14N en el context de la vaga general”, ha afegit.
 
El conseller ha explicat que el caporal i els 6 agents de la BRIMO que eren a la DRAGO 414 han estat retirats de les tasques que feien fins ara. “Se'ls retira de la BRIMO i no faran tasques d'ordre públic”, ha dit.
 
Des de la Direcció General de la Policia, s’ha obert una Informació Reservada als integrants d'aquesta furgoneta sobre fets que puguin tenir una transcendència disciplinària, immediata o futura.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined