Incendis Alt Empordà

El Govern fa balanç de les actuacions dutes a terme per pal·liar els efectes dels incendis de l'Alt Empordà del juliol de 2012

query_builder   23 juliol 2013 15:06

event_note Nota de premsa

El Govern fa balanç de les actuacions dutes a terme per pal·liar els efectes dels incendis de l'Alt Empordà del juliol de 2012

  • L’Executiu ja ha destinat 2,1 milions d’euros a través de les actuacions dels diversos departaments

El consell Executiu ha fet balanç en la reunió d’aquest mati de les actuacions impulsades i dutes a terme pels diferents departaments de la Generalitat per pal·liar els efectes dels incendis de l’Alt Empordà del juliol de 2012. En total el Govern ha fet una aportació econòmica global de 2.192.476 €.

Aquestes són les accions dels diferents departaments de la Generalitat:

 

  •  Departament de Governació:  A banda de dur a terme la tasca de coordinació a través dels serveis territorials en l’assessorament als ajuntaments de manera coordinada amb el Consell Comarcal, ha atorgat ajuts per un import de 210.560€ a actuacions que no s’havien executat en el moment de presentar la soci licitud. Els municipis beneficiaris dels ajuts han estat: Agullana, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella i les Escaules, Cantallops, Capmany, Cistella, Figueres, La Jonquera, Llers, Pont de Molins, Terrades i Vilanant, així com el Consell Comarcal de l’Alt Empordà i el Consorci Salines Bassegoda.
  • Departament d’Agricultura: El Govern s’ha compromès a realitzar actuacions per un import d'1,8 milions d’euros. La previsió és executar aquests treballs en el període 2013-2014. El departament d’Agricultura anirà disposant de crèdits per complir amb les actuacions que es projectin. En aquest moment es disposa de 500.000 € per iniciar la primera fase de treballs que corresponen a la Generalitat i les propostes es troben en fase d’aprovació.

 

  • Departament de Territori: La seva actuació es va centrar d’una banda en l’oferiment d’habitatges buits a la comarca, del conjunt del Parc públic de la Generalitat, i de l’altra la realització d’actuacions en diferents carreteres afectades per l’incendi com és la substitució de la senyalització malmesa pel foc i la neteja de les vies, que ha suposat una despesa a de 28.118 €. Per la seva banda l’Agencia Catalana de l’Aigua que va assumir la neteja de les lleres de diferents trams de rius afectats per l’incendi i durant el 2013, en el marc del Programa de Conservació i Manteniment de lleres, té previst executar 9 actuacions més per un import de 80.040€

 

  • Departament d’Empresa i Ocupació: Va endegar una campanya de promoció turística per tal de promoure l’Alt Empordà com  a destinació pel turisme de caràcter domèstic que va tenir un cost de 18.000 euros.

 

  • Departament d’Interior: Ha realitzat reunions setmanals a través dels servis territorials del Departament per avaluar com minimitzar i conscienciar juntament amb els alcaldes, el risc  en situacions d’emergència.

 

  • Departament d’Ensenyament: Va posar a disposició dels damnificats el gimnàs de l’Institut de Llançà i va presentar un programa de suports psicològic per als infants afectats pels incendis.  

 

  • Departament de Salut: Participació del SEM en les reunions amb els cossos d’emergència de la Generalitat (Mossos d’Esquadra, Bombers i Agents Forestals) on es fa seguiments de les prediccions de possibles focus de conflicte en el marc de l’Infocat.

 

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined