El president de la Generalitat, amb el president de Canàries, que ha recollit un dels guardons

President Mas: "Catalunya és el territori més ben situat per fer comerç i activitat logística amb Europa, la Mediterrània i Àsia"

· El cap de l'Executiu ha presidit el lliurament dels XV Premis a les Millors Iniciatives en Logística, Transport i Infraestructures, que atorga El Vigía

query_builder   30 octubre 2013 22:16

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya és el territori més ben situat per fer comerç i activitat logística amb Europa, la Mediterrània i Àsia"

· El cap de l'Executiu ha presidit el lliurament dels XV Premis a les Millors Iniciatives en Logística, Transport i Infraestructures, que atorga El Vigía

El president de la Generalitat amb el president de Canàries, que ha recollit un dels guardons
El president de la Generalitat amb el president de Canàries, que ha recollit un dels guardons
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat aquest vespre l’aposta logística que està fent Catalunya, malgrat les dificultats econòmiques i ha subratllat que “en el conjunt de la península, és el territori més ben situat per fer comerç i activitat logística amb Europa, amb la Mediterrània i amb Àsia”. En aquest sentit, ha explicat que “hi ha algunes companyies aèries que comencen a veure Barcelona com un pont entre Àsia i Amèrica”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte de lliurament de la quinzena edició dels Premis a les Millors Iniciatives en Logística, Transport i Infraestructures, que organitza anualment la publicació El Vigía, amb la col·laboració de la Fundació Cercle d’Infraestructures.
 
Artur Mas també s’ha referit a les infraestructures necessàries per a l’activitat logística a Barcelona i Catalunya i ha assenyalat que “esperem que vegin la llum, en els terminis alguns acordats i altres esperats, de tal manera que aquest pulmó d’activitat sigui ple d’aire i en doni a la nostra societat”.
 
En un altre moment del seu discurs, el president de la Generalitat ha assenyalat que, malgrat les dificultats econòmiques, “ens estem espavilant des de molts punts de vista, venent fora, en mercats externs més del que havíem venut mai, fins i tot en les millors èpoques”. I ha remarcat que Catalunya mai com ara havia aconseguit exportar tant, atreure tant turisme estranger i exportar a tants països diferents.
 
El cap del Govern ha recordat que el territori català representa una quarta part de les exportacions de tot l’Estat, gairebé un 30% de les importacions i un 25% del turisme estranger, així com “un dels principals pols d’atracció estrangera de tot el sud d’Europa i també d’inversió tecnològica en innovació i investigació”. “No són cartes per menystenir, sinó actius per cuidar bé, perquè en aquest moment aquests actius són engranatge i motor per a molts altres territoris que se’n poden beneficiar”, ha reblat.
 
Els premis d’El Vigía tenen com a objectiu reconèixer les institucions, empreses i persones dels àmbits de la logística, el transport i les infraestructures que al llarg de l’any s’han distingit especialment per les seves iniciatives encaminades a millorar la competitivitat i l’eficàcia de les seves organitzacions, tant a nivell nacional com internacional. En l’edició d’enguany, els guardonats han estat:
 
-       Premi a la Millor Trajectòria Professional, a Marcos Montero i els seus fills Antonio, Natalia i Juan Marcos
-       Premi a la Innovació Sectorial, a l’Autoritat Portuària de Barcelona
-       Premi a la Qualitat Logística, a Turkish Airlines
-       Premi a la Millor Iniciativa Multimodal, a la Fundació CETMO
-       Premi a la Millor Iniciativa Empresarial, a l’Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT)
-       Premi a la Millor Iniciativa en Responsabilitat Social Corporativa (RSC), a la Fundació ICIL
-       Premi a la Millor Estratègia d’Internacionalització, a l’Empresa SACYR
-       Premi a la Millor Iniciativa Logística, al Saló Atlàntic de Logística i Transport de Canàries (SALT)
 
Aquest darrer guardó l’ha recollit el president del Govern de Canàries, Paulino Rivero, de mans del president de la Generalitat.
 
D’altra banda, a l’inici de l’acte, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha lliurat un reconeixement al Grup El Vigía, que ha recollit el president editor del grup, Dalmau Codina.
 
 

1  

Imatges

Lliurament guardó

Lliurament guardó 764

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined