El president Mas, en un moment de la seva intervenció

President Mas: "Benvinguts a Catalunya, una vella nació europea amb un lloc a l'economia global"

query_builder   23 febrer 2014 21:08

event_note Nota de premsa

President Mas: "Benvinguts a Catalunya, una vella nació europea amb un lloc a l'economia global"

  • El cap del Govern ha participat en el sopar de benvinguda als membres de la Fundació Barcelona Mobile World Capital i del comitè executiu de la GSMA, organitzadors del Mobile World Congress
El president Mas, en un moment de la seva intervenció
El president Mas, en un moment de la seva intervenció
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha donat aquest vespre la benvinguda a Barcelona als organitzadors del Mobile World Congress, subratllant que la ciutat que l’acull “és la capital d’una vella nació europea, anomenada Catalunya”, que, malgrat ser un petit país, des del punt de vista demogràfic i territorial, “ha aconseguit mantenir la seva identitat, cultura, llengua i institucions d’autogovern”.
 
El cap de l’Executiu, que ha fet el seu discurs íntegrament en anglès, ha assegurat que, malgrat ser un país petit, Catalunya pot competir en una economia global i ha recordat que el 2013 va ser el territori continental europeu que va liderar l’atracció d’inversió estrangera. “Catalunya és una vella nació, amb la seva pròpia identitat, perfectament capaç d’atreure inversions de molts països del món”, ha reblat.
 
Artur Mas també ha assenyalat que, malgrat que l’economia tradicional catalana està basada essencialment en la indústria, orientada a l’exportació, i amb el pas del temps el turisme, “en els darrers 15 anys hi ha hagut un gran canvi en la nostra estructura econòmica, perquè hem aconseguit sobresortir en innovació i recerca”.
 
El cap de l’Executiu ha pronunciat aquestes paraules de benvinguda durant el sopar amb els membres de la Fundació Barcelona Mobile World Capital i del comitè executiu de la GSMA, que ha organitzat l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de la celebració del Mobile World Congress, que s’inaugura demà.
 
En el sopar també hi han intervingut el príncep Felip; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el ministre d’Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria; i la directora general de l'associació GSMA, Anne Bouverot-Reymond. A l'acte hi han assistit unes 140 persones, entre les quals es trobaven els principals consellers delegats de les empreses més importants del món en el sector de les comunicacions mòbils, com Telenor, Telefónica, Qualcomm, Huawei, BhartiAirtel, Vodafone, AT&T, FCC i Deutsche Telekom.
 
El Mobile World Congress, la fira de telefonia mòbil més important del món, aplegarà a Barcelona més de 78.000 participants de 200 països. El MWC està organitzat per l'associació GSMA, que aplega 800 operadors de telefonia mòbil de 219 països. L’edició d’enguany d’aquest certamen serà la novena que se celebra a la capital catalana, i, segons els organitzadors, generarà un impacte econòmic sobre la ciutat de més de 300 milions d’euros.
 
Barcelona es va estrenar l’any passat com a capital mundial del mòbil. L’Ajuntament, la Generalitat i el Ministeri d’Indústria del Govern espanyol van constituir la fundació Barcelona Mobile Capital Foundation, un òrgan per posicionar la capital catalana com una ciutat de referència mundial tecnològica. Fira de Barcelona, Turisme de Barcelona i GSMA també són membres d’aquesta Fundació.
 
 

2  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 789

Intervenció del president

Intervenció del president 343

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined