ChemMed

President Mas: "El projecte ChemMed ensenya a tot el món que comptem amb molts actius i estem disposats a posar-los en joc"

query_builder   28 març 2014 21:42

event_note Nota de premsa

President Mas: "El projecte ChemMed ensenya a tot el món que comptem amb molts actius i estem disposats a posar-los en joc"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquesta tarda l’acte oficial de constitució del ChemMed Tarragona - Clúster Químic del Mediterrani
El president Mas i la resta d'autoritats durant l'acte de la constitució oficial del clúster ChemMed Tarragona
El president Mas i la resta d'autoritats durant l'acte de la constitució oficial del clúster ChemMed Tarragona
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha fet aquesta tarda una crida a aprofitar els actius de què disposa el país, i més concretament les comarques tarragonines, per impulsar la reactivació econòmica perquè “si ho tenim gairebé tot: empreses, aparell logístic, una xarxa d’infraestructures remarcable, capacitat de producció científica i uns bons centres d’educació, no podem fallar”.
 
El cap del Govern ha pronunciat aquestes paraules durant l’acte oficial de constitució del ChemMed Tarragona - Clúster Químic del Mediterrani, un projecte que, tal i com ha destacat, neix de la col·laboració entre institucions públiques i privades, entre empreses i professionals.
 
En el decurs de la seva intervenció, el president s’ha compromès a mantenir aquest suport del Govern i ha assegurat que, “en la mesura que puguem i sapiguem, estarem al vostre costat i intentarem no fallar, com ho estem fent en altres projectes de Tarragona”. “Espero que en algun moment també se’n podran anunciar d’altres en el camp turístic, s’hi està treballant intensament per fer-ho possible”, ha afegit, i ha continuat dient que, “en el camp de la química, ara està a les nostres mans no fallar, i el ChemMed és un projecte que vol ensenyar al món que tenim tots aquests actius i que estem disposats a posar-los en joc”.
 
El cap de l’Executiu ha felicitat els impulsors d’aquest projecte que, ha dit, “ens omple de joia, orgull i de capacitat per reactivar la nostra economia en un moment molt complicat, i intentar, a més, donar esperança a aquella gent que vol seguir treballant a casa nostra”.
 
El president Mas ha volgut remarcar també, adreçant-se en especial als assistents d'altres països internacionals que han participat en l’acte, la llarga tradició industrial de Catalunya. “Volem convertir Catalunya en un país business friendly, que vol dir fer administracions més properes, i donar un missatge clar a les multinacionals estrangeres que som una bona terra per invertir”. Tenim tots els actius i treballarem molt fort i bé per aconseguir superar les dificultats i fer atractiu el nostre país per a les inversions”, ha reblat.
 
Projecció internacional del sector químic
 
ChemMed Tarragona és un clúster industrial, logístic, acadèmic i científic de la química que aglutina els agents, empreses, centres de formació i recerca, universitat, i administracions del territori, amb la finalitat d’atreure i generar noves inversions que afavoreixin la industrialització a l’entorn del clúster, així com consolidar el teixit de les infraestructures, instal·lacions productives i portuàries, indústries auxiliars, centres de recerca i nivell de formació.
 
El projecte està impulsat per l’Associació Química de Tarragona (AEQT) i el Port de Tarragona, amb l’objectiu de projectar a nivell internacional l’atractiu i la competitivitat del territori per a la indústria, la investigació i la logística de la Química.
 
Cal destacar que Tarragona és el primer pol químic de l’Estat espanyol i de l’arc de la Mediterrània, que produeix 20 milions de tones de diversos productes, essencialment combustibles i matèries plàstiques.
 
L’acte forma part de la visita que el president fa avui al Camp de Tarragona i que ha continuat al municipi del Morell, amb una visita institucional a l’Ajuntament i a l’empresa de fruits secs J.M. Palau, SA. Al vespre, el president de la Generalitat ha presidit la 14a Nit Empresarial de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), a Reus.

1  

Imatges

Acte de constitució del clúster ChemMed Tarragona

Acte de constitució del clúster ChemMed Tarragona 416

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined