Conseller Espadaler

El conseller d'Interior presideix la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Metropolitana Sud

query_builder   11 abril 2014 16:33

event_note Nota de premsa

El conseller d'Interior presideix la celebració del Dia de les Esquadres a la Regió Policial Metropolitana Sud

·        A l’acte, celebrat a l’auditori de l’hotel Melià de Sitges, han assistit 1.200 persones i s’han lliurat 191 felicitacions
 
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha presidit aquest matí l’acte institucional del Dia de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Sud a l’Hotel Melià de Sitges.
 
El conseller Espadaler ha començat l’acte agraint a l’alcalde i a la ciutat de Sitges haver acollit aquesta celebració i ha donat les gràcies també “a tots els mossos pel servei que presten cada dia i a les seves famílies el seu suport incondicional”.
El conseller ha volgut destacar “que els mossos d’esquadra són una policia integral i de proximitat” i ha posat com a exemple la recent inaugurada oficina de les famílies de persones desaparegudes. “El 97,5% dels casos de desapareguts s’han resolt, i només un 2,5% no estan resolts encara.” "És aquest 2,5% el que ens ha d’ocupar”, ha dit. “L’objectiu és atendre aquestes famílies des de la proximitat”, ha afegit.
 
Per la seva banda, la comissària Cristina Manresa, cap de la Regió Metropolitana Sud, ha destacat en el seu parlament que “el compromís de la Regió Policial Metropolitana Sud passa per un coneixement mutu i un treball comú amb les institucions, associacions i organismes per construir una seguretat compartida”.
 
L’acte ha comptat també amb la presència de l’alcalde de Sitges Miquel Forns; el delegat territorial del Govern a Barcelona, Fernando Brea; el secretari general d’Interior, Josep Martínez; el director general de la Policia, Manel Prat; el comissari cap del cos de Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero; el comissari cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial, David Piqué; la comissària cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Cristina Manresa, i l’intendent sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud, Antoni Antolín. 
 
En el transcurs de l’acte s’han lliurat 191 felicitacions a membres del cos de Mossos d’Esquadra i a sis membres del personal d’administració de la Regió Policial Metropolitana Sud, així com a dos guàrdies civils de la caserna de Sant Andreu de la Barca, un membre del Cos Nacional de Policia de Cornellà de Llobregat i dos guàrdies urbans, un de Ciutat Vella (Barcelona) i un altre de Cornellà de Llobregat. També han rebut reconeixement set policies locals de les poblacions de Sant Boi de Llobregat, Cubelles, Vilafranca del Penedès, Sitges, Martorell, el Prat de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts i una vigilant de la zona blava de l’Hospitalet, i vuit ciutadans amb actuacions destacades de la societat civil.  
 
Entre les felicitacions s’ha fet una menció destacada d’un sergent del cos de Mossos d’Esquadra que ha complert 40 anys de servei actiu, una trajectòria professional que li ha permès participar en serveis que ja formen part de la història del cos i de Catalunya com és l’acompanyament de l’arxiu personal i institucional de la Generalitat a l’exili del president Tarradellas des de l’exili francès fins al Monestir de Poblet, on resta custodiat.
 
En l’acte central de les Esquadres, que se celebrarà el proper 28 d’abril a Barcelona, es concediran 19 medalles a membres de la Regió Policial Metropolitana Sud. Entre els guardonats destaquen les accions meritòries de dos mossos de la comissaria de Sitges que van salvar un jove de morir ofegat a la platja del municipi i un mosso destinat a l’aeroport del Prat de Llobregat que, fora de servei, va evitar que una dona es llancés al buit des del pont de la C-31.  
 
Durant la cerimònia s’ha gaudit de la interpretació d’una peça de ball oferta pels membres de l'Institute of the Arts Barcelona, amb seu a Sitges.
 
A la finalització de l’acte, al vestíbul de l’hotel Melià de Sitges on s’ha desenvolupat l’esdeveniment, els assistents han pogut visitar una exposició de documents i objectes històrics organitzada pel Servei Històric del Cos de Mossos d’Esquadra.

2  

Imatges

Foto Esquadres Metro Sud

Foto Esquadres Metro Sud 619

Foto 2 Esquadres Metro Sud

Foto 2 Esquadres Metro Sud 1538

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined