La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, obre el VI Congrés Internacional sobre Polítiques Europees de Trànsit

query_builder   15 maig 2014 11:16

event_note Nota de premsa

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, obre el VI Congrés Internacional sobre Polítiques Europees de Trànsit

  • El simposi, que s’allargarà fins aquest divendres, 16 de maig, se centra en els plans estratègics de seguretat viària
FOTO
La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha obert el VIè Congrés Internacional sobre Polítiques Europees de Trànsit. El simposi, que organitza el Servei Català de Trànsit (SCT) al World Trade Center de Barcelona, aplega experts de diversos països europeus i enguany se centra en els plans estratègics de seguretat viària. Durant la seva intervenció, de Gispert ha destacat que el Pla Estratègic de Seguretat Viària 2014-2020 impulsat per l’SCT i que el mes de gener passat va aprovar el Govern i va ser tramès al Parlament, serà presentat en el marc del Congrés com “un document que pugui esdevenir una petita part del full de ruta d’unes polítiques europees de trànsit que, necessàriament, han de ser cada cop més unitàries”.
 
La presidenta del Parlament ha destacat també que el Congrés es fa “en un moment positiu pel que fa a la reducció de la sinistralitat a la xarxa viària a Catalunya” i en que el Govern de Catalunya ha assumit nous reptes “a curt i a mig termini en relació amb els mandats que planteja la Unió Europea, de reduir al 50% les víctimes mortals de trànsit l’any 2020 respecte les que hi va haver el 2010”.
 
En la seva intervenció també ha explicat que, durant el transcurs del VI Congrés, es reflexionarà i debatrà sobre els principals temes en matèria de seguretat viària, com són la seguretat viària laboral, l’educació i la formació per a la mobilitat segura, els col·lectius vulnerables, la salut i la seguretat viària, la investigació i tecnologia aplicada a la seguretat viària i la planificació estratègica de la seguretat viària.
 
De Gispert també ha subratllat el fet que en matèria de seguretat viària hi ha “una sensibilitat transversal” entre els partits del Parlament de Catalunya, com ho demostra el fet que s’ha impulsat la Comissió d’Estudi de la Seguretat Viària. Així mateix, també ha volgut destacar “la responsabilitat compartida entre institucions públiques, entitats privades i societat civil en general”.

2  

Fitxers adjunts

FOTO 1

FOTO 1
JPG | 6765

FOTO 2

FOTO 2
JPG | 7379

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined