Consellera Irene Rigau

Irene Rigau: "Els joves que feu formació professional dual representeu l'aprenent del segle XXI"

query_builder   15 maig 2014 17:16

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Els joves que feu formació professional dual representeu l'aprenent del segle XXI"

Foto
 
La consellera d'ensenyament, Irene Rigau, ha visitat avui l’escola nàutica de Castelló d’Empúries, on s'imparteix des d'aquest curs el cicle formatiu en modalitat dual de manteniment de vaixells d’esbarjo i serveis portuaris. La consellera ha destacat el paper cada cop més destacat de l'fp dual i ha remarcat que els alumnes de dual "representeu l'aprenent del segle XXI. Ja teniu una formació, estareu donats d'alta a la seguretat social, tindreu una beca-salari amb compensació econòmica, i podreu certificar la feina".
 
Irene Rigau ha visitat les instal·lacions de l'escola nàutica on enguany un total de 20 alumnes cursen el primer curs del cicle de formació professional dual, conjuntament amb l'alcalde del municipi, Xavier Sanllehí. La titular d'Ensenyament ha recordat que el proper setembre 3.500 nois i noies cursaran fp dual a Catalunya, entre els quals es troben la vintena d'alumnes de l'institut de Castelló d’Empúries, que el proper any serà la primera promoció de l’escola nàutica que farà pràctiques a les empreses.
 
Rigau ha ressaltat que el futur passa per la formació i ha agraït la complicitat i col·laboració de les empreses del sector nàutic. A més, ha expressat la importància del cicle per un territori com l'Alt Empordà, on el sector nàutic te presència important: "es posa fi a un greuge a l’Alt Empordà on un alt percentatge de joves abandonaven els estudis per anar al sector servei fa pocs anys, a més de per un buit en el camp professional. Els darrers anys hem implantat vuit cicles formatius". Per això, ha remarcat, el departament d'Ensenyament ha reorganitzat els recursos i no ha deixat de créixer en educació.
 
 
15 de maig de 2014

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 1753

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined