INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 7,8% al març en termes interanuals

query_builder   19 maig 2014 15:26

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 7,8% al març en termes interanuals

 
·        Les vendes catalanes a l’exterior han assolit els 5.121 milions d’euros al març, liderades pels sectors de l’automoció (14,6%) i els productes químics (14,2%).
 
·        Durant el primer trimestre de l’any les exportacions han crescut un 4,1% en comparació a l’any passat.
 
·        Entre el 26 i el 30 de maig la Generalitat celebra la Setmana de la Internacionalització, amb entrevistes dels directors de les oficines a l’exterior d’ACCIÓ amb empresaris catalans i l’organització d’una trentena de seminaris.
 
 
Les exportacions catalanes han crescut un 7,8% aquest març en relació al mateix mes de l’any passat, posant de manifest que la internacionalització és una estratègia prioritària per a les empreses catalanes. De fet, les vendes a l’exterior durant el primer trimestre han estat un 4,1% superiors a les dels primers tres mesos del 2013, arribant als 14.690 milions d’euros.
 
Al març, les vendes catalanes a l’exterior han assolit els 5.121 milions d’euros, segons el Ministerio de Economía, liderades per l’automoció (14,6%) i els productes químics (14,2%). Les exportacions han crescut a Barcelona (7,9%), Tarragona (9,1%), Girona (6,5%) i Lleida (3,8%).
 
El creixement de les exportacions catalanes ha estat superior al de països de referència com Alemanya (1,9%), Itàlia (1,2%) i França, (-2,4%).
 
 
La Setmana de la Internacionalització
 
Entre el 26 i el 30 de maig la Generalitat celebrarà la XXI Setmana de la Internacionalització (http://www.accio.gencat.cat/setmana), l’esdeveniment més important de l’any a Catalunya pel que fa a l’impuls de la internacionalització de les empreses catalanes.
 
Durant aquests cinc dies, els directors dels 32 Centres de Promoció de Negocis i de les 3 antenes que ACCIÓ té al món es desplaçaran a Barcelona per entrevistar-se amb empresaris catalans que tenen projectes d’expansió internacional i busquen assessorament. Les companyies també podran assistir a una trentena de seminaris per conèixer noves destinacions, descobrir noves oportunitats de negoci i aprendre de l’experiència d’altres empreses.
 
Enguany, la Setmana començarà amb un acte obert el dilluns 26 de maig al World Trade Center de Barcelona, amb la participació del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i l’economista Germà Bel, que reflexionarà sobre quines són les principals vies per incrementar la presència internacional, obrir nous mercats i optar a licitacions internacionals. A més, els màxims responsables de les empreses SCYTL, ZANINI i IMC TOYS explicaran de primera mà els seus processos de consolidació i expansió internacional.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined