El conseller Espadaler ha inaugurat el XVII Fòrum de la Seguretat

Espadaler: "Assumim el repte de millorar les xifres de sinistralitat a les carreteres, però l'èxit serà de tots"

query_builder   26 juny 2014 11:15

event_note Nota de premsa

Espadaler: "Assumim el repte de millorar les xifres de sinistralitat a les carreteres, però l'èxit serà de tots"

Interior
El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, ha insistit avui en la importància de la coresponsabilitat a l'hora d'afrontar els reptes pel que fa a la sinistralitat a les carreteres i autopistes catalanes. "Catalunya ocupa el cinquè millor lloc en l'àmbit europeu per milió d'habitants pel que fa a la baixa sinistralitat", i ha matisat: "malgrat ocupar el top cinc no podem abaixar la guàrdia, encara tenim molta feina a fer".
 
Espadaler ha fet aquestes declaracions aquest matí en la inauguració del XVII Fòrum de la Seguretat, sota el títol La seguretat viària avui i els principals reptes de futur, organitzat per l’Institut d’Estudis de la Seguretat (IDES) i celebrat a l’Auditori Pompeu Fabra del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya.
 
El titular d'Interior ha explicat també que "la continuïtat en les politiques de trànsit és una de les claus de l'èxit de les bones xifres de sinistralitat" malgrat tot, el conseller ha remarcat quatre grans àmbits on encara s'ha de millorar: l'elevada sinistralitat en motos, l'accidentalitat entre la gent gran, el consum de psicofàrmacs i l'estat del parc mòbil.
 
Espadaler ha acabat el seu discurs amb una contundent declaració d'intencions: "volem assumir el repte de millorar, però l'èxit no serà del Govern sinó de tots".
 
El fòrum també compta amb la presència del vicepresident de l'IDES i degà del Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya, Jordi Guix, i del president de l'IDES i degà del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Miquel Darnés, els quals han acompanyat el conseller d’Interior durant la inauguració. Així mateix, i entre d’altres experts, intervenen el responsable de l’Oficina del Pla Català de Seguretat Viària de l’SCT, Rafael Olmos, amb la ponència Presentació del Pla Català de Seguretat Viària 2014-2016, i el subdirector general de l’SCT, Xavier Almirall, amb el tema de La gestió de la velocitat variable.
 
El director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern, fa la cloenda del XVII Fòrum de la Seguretat La seguretat viària avui i els principals reptes de futur.
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined