Inauguració 8ª Fira Tast del Préssec d'Ivars de Noguera

Josep Maria Pelegrí: "l'impacte del veto rus a les produccions més vulnerables exigeix activar noves mesures de suport"

query_builder   13 setembre 2014 19:39

event_note Nota de premsa

Inauguració 8ª Fira Tast del Préssec d'Ivars de Noguera

Josep Maria Pelegrí: "l'impacte del veto rus a les produccions més vulnerables exigeix activar noves mesures de suport"

  • El conseller ha volgut enviar un missatge de recolzament al sector afirmant que les mesures que cal prendre vagin més enllà de les anunciades a l’agost i de les impulsades per les administracions.
moment de la fira
moment de a fira
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director dels Serveis Territorials a Lleida, Jaume Fabà, ha inaugurat aquest tarda la 8ena edició de la Fira Tast del Préssec d’Ivars de Noguera.
 
Tal i com ha assenyalat Pelegrí aquesta fira: “revaloritza uns dels millors préssecs del món i que ens permet tastar-lo no només en peça de fruita sinó també en moltes altres varietats”.
 
En aquesta edició, així com any rere any, s’hi poden veure les diferents varietats del fruit i els seus derivats. A més, aquells que la visiten poden gaudir d’una exposició de tractors de diferents èpoques, animals de corral i granja, artesans i exposicions de les diferents associacions del municipi.
 
El conseller, ha volgut aprofitar el marc d’aquesta fira per fer un repàs de la situació provocada per les restriccions a l’exportació per part del govern rus. Així, ha recordat que el Departament d’Agricultura “ha demanat al MAGRAMA que autoritzi incrementar la quantitat de fruita que es pot acollir a la transformació”.
 
A més, ha volgut destacar les noves accions que s’estan portant a terme per mirar de frenar l’afectació a un sector que ja venia tocat per una crisi de preus. Pelegrí ha volgut recordar que “La CE destinarà uns 30M€ més per promocionar els productes agraris afectats a partir del 2105.” Aquesta quantitat serà addicional a sumar als 60M€ del pressupost anual que ja té la Política Agrària Comuna.
 
A més Pelegrí ha manifestat que “el dia 22 convocarem la Taula Sectorial per posar a debat les mesures i consensuar fulls de ruta a mig i llarg termini”, afirmant que “l’oferta i la demanda de vegades no actuen lliurament i hem de protegir-nos davant d’aquests casos”.
 
Per acabar, el conseller d’Agricultura ha anunciat “nous mecanismes financers per a les empreses afectades pel veto rus i per les pedregades de l’estiu a través del DAAM i l’Institut Català de les Finances”.
 
El Govern, a través dels Departaments d’Agricultura i d’Economia vol impulsar noves mesures de suport a partir dels instruments que té al seu abast. Per això, des de l’Institut Català de Finances (ICF) i AVALIS, també s’han establert les següents mesures de suport financer a les empreses i explotacions afectades pel veto rus a l’entrada de productes alimentaris i a les afectades per les pedregades d’aquest estiu:
 

1. Aplicar a les empreses que ja tinguin préstecs concedits per l’ICF, i que tinguin dificultats de retorn per les causes abans esmentades, un període de carència per a la seva devolució, d’entre 6 mesos i 1 any.

 

2. En els supòsits en què empreses afectades tinguin préstecs concedits per entitats financeres amb aval d’AVALIS i que tinguin dificultats de retorn per les causes abans esmentades, AVALIS actuarà donant suport a les empreses davant les entitats financeres per tal d’obtenir un període de carència en el retorn de les quotes.
 
3. La possibilitat de finançar a través de l’ICF i AVALIS les necessitats de refinançament de les empreses afectades.
 
4. La possibilitat d’atorgar préstecs nous amb condicions especialment favorables, tot això sota la línia de finançament als sectors agrari i agroalimentari d’acord amb el conveni de col•laboració signat pel DAAM,      ICF i AVALIS, pel qual l’ICF preveu l’atorgament de préstecs a aquests sectors per a inversions o circulant amb aval d’AVALIS.
 
Logística i operativa
 
• A través de les pàgines web del DAAM, de l’ICF i d’AVALIS es concreten aquests mecanismes financers.
 
• Qualsevol empresa o empresari individual que es trobi afectat per les circumstàncies descrites es pot adreçar a qualsevol d’aquestes institucions per a sol·licitar informació sobre aquestes mesures de suport financer.
 
Cal destacar que aquestes mesures de suport financer, no comporten cap despesa addicional ni per als afectats ni per a la Generalitat
 
 
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agricultura.cat i twitter.com/agriculturacat.
 
 

1  

Fitxers adjunts

foto

foto
JPG | 479

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined