Pla juvenil

El Govern posa en marxa el Pla europeu de Garantia Juvenil, que beneficiarà al voltant de 300.000 joves catalans

query_builder   16 setembre 2014 09:39

event_note Nota de premsa

El Govern posa en marxa el Pla europeu de Garantia Juvenil, que beneficiarà al voltant de 300.000 joves catalans

  • 300.000 joves catalans es beneficiaran del Pla europeu de Garantia Juvenil, que posa en marxa la Generalitat
  • 240 milions d’euros fins el 2020 per lluitar contra l’atur de joves de 16 a 24 anys
  • La Generalitat ha estat pionera en l’aplicació de mesures en la línia del Pla europeu de Garantia Juvenil
Pla de garantia juvenil
La Generalitat de Catalunya posa en marxa el Pla europeu de Garantia Juvenil, que beneficiarà al voltant de 300.000 joves catalans d’entre 16 i menys de 25 anys (fins a 30 anys en el cas de persones amb grau de discapacitat de més del 33%).
 
Amb la suma de fons propis i dels provinents d’Europa, el Govern hi destina 240 milions d’euros fins al 2020 i d’aquesta manera complirà amb el mandat europeu d’oferir feina, pràctiques o formació als joves compresos en aquesta franja d’edat.  
 
Aquest Pla, que té continuïtat fins al 2014, conté tot un seguit de programes adreçats als diferents col·lectius que componen l’atur juvenil: els joves sense formació obligatòria ni qualificació; els que no tenen una qualificació adequada a les necessitats del mercat de treball, i aquells qualificats però sense experiència laboral.
 
Què és la Garantia Juvenil?
 
Aquest Pla, inclòs en la denominada Young Unemployment Initiative, està impulsat per la Comissió Europea per fer front a les taxes d’atur entre el col·lectiu juvenil (fins a 25 anys). Està dotat amb uns 6.000 milions d’euros distribuïts entre els estats de la Unió en funció de les peculiaritats del seu mercat de treball.
 
Un cop inscrit al registre de la Garantia Juvenil, al jove se li farà un Qüestionari de Factors d’Ocupació a l’Oficina de Treball on se li prescriuran les actuacions concretes i se li assignarà una tutorització en funció de les seves necessitats.
 
A partir d’aquest moment, la Generalitat es compromet que, en un termini màxim de quatre mesos, el jove rebi una oferta d’ocupació, educació, formació o un període de pràctiques.
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined