El president Mas, durant la visita al nou centre de tecnologies de la informació de Boehringer

President Mas: "Catalunya es manté com a primera regió continental europea en atracció d'inversions"

query_builder   26 setembre 2014 17:06

event_note Nota de premsa

President Mas: "Catalunya es manté com a primera regió continental europea en atracció d'inversions"

  • El cap de l’Executiu ha inaugurat el nou centre de tecnologies de la informació de Boehringer Ingelheim a Europa
  • Artur Mas ha agraït a l’empresa farmacèutica alemanya aquesta “prova de confiança renovada” al tornar a invertir a Catalunya
El president Mas, durant la visita al nou centre de tecnologies de la informació de Boehringer
El president Mas, durant la visita al nou centre de tecnologies de la informació de Boehringer
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha subratllat aquest migdia a Sant Cugat del Vallès que, “malgrat els interrogants que hi pugui haver des del punt de vista polític”, Catalunya es manté aquest any com a “primera regió continental europea en nombre de projectes d’inversió estrangera i de creació de llocs de treball”.
 
Durant l’acte d’inauguració del nou centre de tecnologies de la informació de la companyia farmacèutica alemanya Boehringer Ingelheim a Europa, el cap de l’Executiu ha subratllat que el 2013 Catalunya també va ser “la primera regió de tota l’Europa continental, és a dir excepte el Regne Unit i Irlanda, en volum d’inversions estrangeres i de llocs de treball associat” i la quarta en nombre de projectes.
 
El president ha fet aquestes declaracions fent-se ressò de les dades del rànquing de l’FDI Markets del grup Financial Times Ltd, que recull els projectes anunciats per les mateixes multinacionals. Segons aquestes mateixes fonts, de gener a juliol de 2014, Catalunya ha atret 52 nous projectes, que han suposat una inversió de 1.172 d’euros i la creació de 3.756 llocs de treball directes. Durant tot l’any 2013, d’acord també amb el Financial Times, Catalunya va atreure un total de 93 projectes que van representar 2.354 milions d’euros i 7.447 llocs de treball.
                                                             
Artur Mas ha destacat especialment la importància d’aquestes dades, “perquè situar-se en aquest nivell en un moment de moltes dificultats econòmiques i socials, com estem vivint encara, vol dir que hi ha gent que confia en nosaltres i ens veu com a país atractiu”. “Hem de ser atractius per a molta gent de fora, perquè avui dia les economies no tenen fronteres o en tenen molt poques”, ha reblat.
 
En aquest sentit, el president de la Generalitat ha fet notar que hi ha països molt petits, com  Àustria, Dinamarca, Finlàndia o Suècia, “que són els més competitius del món, els que tenen els millors estats del benestar” i ha afegit que “el ser petit o gran no és la definició de ser bo o no, això depèn de com es fan les coses”.
 
Per aquest motiu, Artur Mas ha afirmat que “com més petit és un país, més necessitat vital té de situar-se bé a tot arreu del món i això es fa amb forces pròpies, les que tenim, limitades, i amb les forces afegides i complementàries de molta gent de fora que confia en nosaltres” i ha assegurat que aquest “és el cas de Boehringer”.  
 
Després de visitar les instal·lacions del nou centre, el president ha donat les gràcies a l’empresa farmacèutica per aquesta “prova de confiança renovada” al tornar a invertir a Catalunya, i ha subratllat que per a un territori com Catalunya “és fonamental que hi hagi empreses de primera línia mundial, en sectors estratègics que, a més, són sectors d’alt valor afegit”.
 
A l’acte d’inauguració també hi han assistit el president del comitè d’accionistes de Boehringer Ingelheim, Christian Boehringer; l’alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, i el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
 
La posada en funcionament del nou centre de tecnologies de la informació ha comptat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, a través d’Invest in Catalonia. Aquest serà el centre de referència de la companyia per a tots els països europeus i té per objectiu millorar l’eficiència, optimitzar els serveis informàtics, alinear-se a les necessitats globals dels mercats i aprofitar millor els recursos de la companyia en els països on està present. A més del de Catalunya, la companyia alemanya té altres dos centres de tecnologies de la informació, situats a Argentina i Singapur.
 
D’altra banda, en els primers nou mesos de l’any, Invest in Catalonia, ha gestionat 42 nous projectes d’inversió, que han suposat 1.759 nous llocs de treball i una inversió de 193,6 milions d’euros. Aquestes xifres representen un increment respecte a les del mateix període de l’any passat, de gairebé un 8% més pel que fa als projectes captats, una inversió atreta un 35% superior i un 5% més de llocs de treball creats.
 
El centre de tecnologies de la informació de Boehringer a Sant Cugat del Vallès dóna feina a 70 persones i preveu arribar a 100. La companyia no descarta ampliar la plantilla en el futur en funció de la demanda.
 
La inauguració del centre ha coincidit amb la celebració del Dia de la Visió, jornada interna que l’empresa celebra anualment de manera simultània a tot el món amb l’objectiu de commemorar i compartir els valors de la companyia. En el cas de la seu catalana es fan diferents activitats per donar suport a l’entitat Ashoka, a través de la iniciativa Making More Health, que té per objectiu aconseguir canvis en l’àrea de la salut a través de l’emprenedoria social. D’altra banda, des de 2010 col·laboren amb la Fundació Soñar Despierto per donar suport a nens en risc d’exclusió social.

2  

Imatges

Discurs

Discurs 947

Visita centre

Visita centre 1321

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined