La consellera Irene Rigau emplaça els joves alumnes gitanos a apostar pels estudis per "garantir-se el futur"

· La campanya "Apropa't als teus somnis" de la Fundació Secretariat Gitano vol lluitar contra l'abandonament i implicar la família i la comunitat educativa en aquesta tasca.

query_builder   21 octubre 2014 13:39

event_note Nota de premsa

La consellera Irene Rigau emplaça els joves alumnes gitanos a apostar pels estudis per "garantir-se el futur"

· La campanya "Apropa't als teus somnis" de la Fundació Secretariat Gitano vol lluitar contra l'abandonament i implicar la família i la comunitat educativa en aquesta tasca.

foto
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha emplaçat avui els joves alumnes gitanos a apostar pels estudis i a obtenir el graduat escolar: “Tenint futur el poble gitano també tindrà futur tot el país”. Així ho ha expressat durant la presentació de la campanya “Apropa’t als teus somnis”, que organitza la Fundació Secretariat Gitano amb el suport del Departament d'Ensenyament. La consellera ha remarcat que la lluita contra l’absentisme és un dels cavalls de batalla del Govern i també en especial entre el col·lectiu gitano.
 
La titular d’Ensenyament ha afirmat que “cal ser ric en educació. L’educació no es regala, és una conquesta personal. Anant cada dia al centre es fa un pas en aquesta conquesta”. També ha enviat un missatge a les famílies perquè esperin molt de l’educació dels seus fills: “Darrere de cada professió hi ha un gran camí per fer. Si tenen dret a complir els seus somnis com tots, tenen un camí, un passaport, que és el graduat escolar”.
 
La consellera ha mantingut una reunió amb un grup d’estudiants gitanos per saber què volen estudiar i els ha animat a continuar per fer realitat els seus somnis que els ha d’obrir la porta al món laboral.
 
Amb aquesta campanya, es vol sensibilitzar el poble gitano sobre la importància de l’escolarització i alhora promoure el seu èxit escolar. La campanya s’està presentant durant tot l’any en diverses comunitats autònomes on està present la Fundació. L’objectiu és promoure que els joves des dels 12 als 16 anys finalitzin els estudis obligatoris i continuïn endavant en la seva formació. A més, es vol captar l’atenció de la resta de la comunitat educativa i aconseguir la implicació de les administracions públiques i agents privats per impulsar les polítiques educatives adreçades a la població gitana.
 
Amb el lema “Amb estudis, els teus somnis s’aconsegueixen”, es vol reflectir la importància de l’educació com a eina imprescindible per tenir més i millors oportunitats laborals.
 
La campanya s’ha desenvolupat a diferents ciutats espanyoles, i després d’entrevistar nombrosos joves, se’n van triar un total de 40 als qui es  va donar l’oportunitat de provar durant un dia la professió que volen exercir amb un professional de prestigi en el seu àmbit, amb un total de deu professionals participants. Els joves tenen així l’oportunitat de conèixer de primera mà la tasca que els professionals duen a terme i veure les possibilitats que els estudis els poden oferir en el futur.
 
Actualment, Ensenyament i la Fundació Secretariat Gitano comparteixen un conveni per facilitar els espais educatius i la coordinació amb els professionals dels territoris en els quals el Secretariat desenvolupa les seves actuacions.
 
Es pot consultar tot el contingut de la campanya “Apropa’t als teus somnis” al web www.gitanosconestudios.org

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 941

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined