El CIRE converteix el servei d'alimentació del Centre Penitenciari Brians 2 en un taller de reinserció

query_builder   26 octubre 2014 10:00

event_note Nota de premsa

El CIRE converteix el servei d'alimentació del Centre Penitenciari Brians 2 en un taller de reinserció

  • La cuina de la presó proporcionarà des d’avui formació i ocupació en hostaleria a 122 reclusos
  • Aquesta iniciativa dóna compliment al mandat del Parlament de Catalunya d’internalitzar la gestió de la cuina dels centres, que funciona amb èxit als centres Ponent, Joves, Dones i Puig de les Basses
El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es farà càrrec de manera integral, des d’avui, del servei d’alimentació del Centre Penitenciari Brians 2 (Sant Esteve Sesrovires). A través d’aquesta empresa pública, orientada a formar, ocupar i inserir amb itineraris d'integració sociolaboral les persones privades de llibertat, la cuina del centre penitenciari es converteix en un taller de reinserció que permet els interns formar-se en un sector que genera una forta demanda, com és el de l’hostaleria.
 
A partir d’avui, doncs, 122 interns del Centre Penitenciari Brians 2 podran formar-se i treballar com a auxiliars de cuina a les instal·lacions del Centre per incrementar les seves possibilitats de reinserció. Sota la supervisió dels professionals especialitzats del CIRE, 122 penats elaboraran i distribuiran els esmorzars, dinars i sopars diaris per a prop de 1.700 comensals.
 
Fins ara, 107 interns ja treballaven al servei d’alimentació del Centre distribuint els àpats fins als menjadors dels interns. Amb aquest nou model de gestió, s’incrementen les possibilitats de reinserció dels penats, ja que el CIRE ha convertit el procés d’elaboració dels menús en un taller que permet ocupar 15 reclusos més. Això suposa un increment d’un 13 % més d’interns que es podran formar i treballar en la preparació i distribució dels menús, que se serviran tant als mòduls residencials per a la resta d’interns com a la cafeteria de funcionaris del Centre.
 
El nou model de gestió de la cuina del Centre Penitenciari Brians 2 pren com a referència el servei d’alimentació dels centres penitenciaris Ponent (Lleida), de Dones i de Joves de Barcelona. El mes de setembre de 2012, el CIRE va convertir la cuina de la presó de Lleida en un taller de reinserció que actualment forma i ocupa 84 interns, els quals elaboren els menús diaris per als més de 900 interns del Centre Penitenciari Ponent, el Centre Obert de Lleida i el taller exterior del CIRE a Raïmat. Posteriorment, el març de 2013, el CIRE també va implementar aquest model a la cuina del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona, on forma i ocupa 45 internes. Enguany aquest model també s’ha posat en marxa al servei d’alimentació dels centres penitenciaris de Joves de Barcelona i Puig de les Basses (Figueres).
 
Amb l’assumpció de la cuina del Centre Penitenciari Brians 2 per part del CIRE, el Departament de Justícia dóna continuïtat al compliment del mandat del Parlament i segueix apostant per la reinserció sociolaboral de les persones privades de llibertat.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined