Pelegrí aposta per vincular producte, geografia i qualitat per enaltir els vins catalans

Es celebra la primera Nit dels Vins Costers del Segre Lleida

query_builder   25 octubre 2014 10:00

event_note Nota de premsa

Pelegrí aposta per vincular producte, geografia i qualitat per enaltir els vins catalans

Es celebra la primera Nit dels Vins Costers del Segre Lleida

moment de l'acte
moment de l'acte
El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del conseller delegat executiu de Prodeca i director general de l’INCAVI, Jordi Bort, va assistir ahir a la primera Nit dels Vins Costers del Segre, que s’ha celebrat a la Seu Vella de Lleida.
 
La Denominació d’Origen Costers del Segre i la dinamitzadora gastronòmica Como Pomona han organitzat aquesta activitat, que ha estat dirigida a tot tipus de persones interessades en l’àmbit del vi, així com a professionals del sector, cellerers i periodistes gastronòmics.
 
En el decurs de l’acte, el conseller Pelegrí ha constatat que “iniciatives com la d’avui ens demostren l’evolució de la pagesia, en general, i de l’art de la vitivinicultura, en concret. Són una bona via de promoció. I hem d’explicar tan bé com sapiguem l’origen i les virtuts del vi, que és fruit de la vinya i el treball dels homes. Catalunya és un territori perfecte per a arribar a ser un bon coneixedor de vins”.
 
En aquest punt, Pelegrí ha remarcat que, perquè la viticultura beneficiï tothom, aporti riquesa i llocs de treball, “hem de vincular producte, geografia i qualitat. I tot això exigeix tenir un vi competitiu, un vi bo. I d’això en fem, aquí fem bon vi i cal seguir afavorint la qualitat per sobre de tot, recordant que tot esforç té una recompensa”.
 
El conseller també ha afirmat que aquest certamen és una invitació a posar en valor i a conèixer el vi, i ha encoratjat els assistents “a recuperar la imatge del vi com a aliment saludable de la dieta mediterrània i educar el consumidor, donant-li a conèixer les característiques sensorials que li permetin distingir les diferents varietats i qualitats del vi.”
 
També ens podeu seguir a través de facebook.com/agriculturacat i twitter.com/agriculturacat.

1  

Fitxers adjunts

foto

foto
JPG | 433

undefined
undefined
undefined
undefined
undefined