Irene Rigau: "Si les arrels xuclen de la terra, els alumnes xuclen del bon saber de pares i mestres"

query_builder   20 novembre 2014 16:29

event_note Nota de premsa

Irene Rigau: "Si les arrels xuclen de la terra, els alumnes xuclen del bon saber de pares i mestres"

 

  • Així ho ha afirmat aquest matí la consellera d’Ensenyament, que ha inaugurat la nova escola Les Arrels de Mollerussa

 

Visita Mollersussa
La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “si les arrels xuclen de la terra, els alumnes xuclen del bon saber de pares i mestres”. Així ho ha afirmat aquest matí la consellera d’Ensenyament, que ha inaugurat la nova escola Les Arrels de Mollerussa, acompanyada del delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, i del director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.
 
La titular d’Ensenyament ha destacat que “la funció de l’escola s'ha posat molt de manifest per la seva funció de pont, que ajuda a passar de la vida familiar a l'adulta” i que és molt important que l’escola pugui oferir als alumnes “un ambient de confiança que els permeti créixer”. Així mateix, ha remarcat  l’acte de generositat que suposa el fet educatiu. Finalment, Irene Rigau ha agraït a l’escola “el bon saber fer”, la complicitat dels pares i la col·laboració de l’Ajuntament de la localitat.
 
L’escola Mollerussa ha estrenat aquest curs escolar les noves instal·lacions de forma completa. El centre té una línia escolar i una matrícula de 203 alumnes. La consellera Rigau ha felicitat l'escola per “com combineu tradició i innovació” i n’ha destacat el projecte lector.
 
D’altra banda, Irene Rigau ha parlat sobre les famílies que demanen el castellà com a  llengua vehicular. Ha dit que “periòdicament surten comunicats parlant del nombre d’instàncies. Nosaltres que ens hagi tramet oficialment el ministeri són tres, i ara estem mirant si aquestes tres es corresponen amb els preceptes del reial decret derivat de la Lomce”. En aquest sentit, ha explicat que “ens costa que el País Valencià en té 25, Galícia 4 i les Illes 3. Per tant, una mesura que va néixer pensada en la realitat de Catalunya, sembla que tindrà més resposta i més petició en comunitats del propi PP,  que ells sí que deien que defensaven els drets dels pares lingüístics, fixis quin gran contrasentit aquesta mesura i aquesta política”. De moment, al ministeri, “el tret els ha sortit per la culata”, ha conclòs.
 
La consellera d’Ensenyament també ha fet declaracions als mitjans de comunicació sobre la querella de la fiscalia pel 9N. Ha dit que “és una querella anunciada” i que “és evident que neix per la pressió política, els testimonis que tota la comunitat ha pogut sentir i veure són evidents”. Ha afegit que el més important és que no destorbi el dia a dia: “hem de procurar que aquest fet no ens allunyi ni un mil·límetre de la nostra tasca diària i, a partir d’aquí, màxima calma i serenor”.
  
 
20 de novembre de 2014
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined