INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 1,4% a l'octubre en termes interanuals

query_builder   17 desembre 2014 12:49

event_note Nota de premsa

INDÚSTRIA

Les exportacions catalanes creixen un 1,4% a l'octubre en termes interanuals

 

  • Segons el Departament d’Empresa i Ocupació, aquest ha estat el mes d’octubre en què s’han registrat més exportacions catalanes de tota la sèrie històrica.

 

  • Les vendes a l’exterior han assolit els 5.641 milions d’euros, destacant el creixement dels productes químics i l’automòbil.

 

  • Entre gener i octubre les exportacions han crescut un 2,2% arribant als 50.394 milions d’euros, mantenint-se en xifres de rècord històric i amb un creixement superior al de la zona euro.
 
 
Les exportacions catalanes han crescut un 1,4% a l’octubre en relació al mateix mes de l’any passat, assolint els 5.641 milions d’euros. Segons ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Ocupació, aquest ha estat el mes d’octubre en què s’han registrat més vendes a l’exterior d’empreses catalanes de tota la sèrie històrica.
 
Segons dades del Ministeri d’Economia i Competitivitat, destaca el creixement dels productes químics (4,8%) i l’automòbil (11,8%).
 
En termes acumulats, entre gener i octubre les exportacions catalanes han assolit un nou rècord històric, arribant als 50.394 milions d’euros. Això suposa un creixement del 2,2% en relació al mateix període de l’any passat, superior al de la zona euro, que ha estat de l’1,4%. En aquest període, les vendes a l’exterior de les empreses catalanes han representat el 25,1% del total de d’exportacions l’Estat espanyol.
 
A més, 15.473 empreses exportadores regulars han venut a l’exterior durant els primers nou mesos del 2014 (de gener a setembre), una xifra que ha augmentat un 8,3% en comparació amb el mateix període de l’any passat, assolint un nou rècord històric a Catalunya. Les exportadores regulars són empreses que han venut a l’exterior en els darrers 4 anys de manera consecutiva.
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined