Ensenyament demana al Ministeri que ajorni els canvis al batxillerat per evitar perjudicar l'alumnat

query_builder   14 gener 2015 17:41

event_note Nota de premsa

Ensenyament demana al Ministeri que ajorni els canvis al batxillerat per evitar perjudicar l'alumnat


  • La secretària general d’Ensenyament, M. Jesús Mier, ha assistit aquesta tarda a la Conferència d’Educació a Madrid
 
  • M. Jesús Mier reitera que es retardi l’aplicació del decret d’educació secundària. I en especial la referència a l’etapa de batxillerat, ja que la normativa suposarà unir dos plans d’estudis diferents
 
  • El Departament ha destacat que el Ministeri d’Educació ha modificat el decret d’especialitats tal i com reclamava Catalunya
 
El Departament d’Ensenyament demana al Ministeri d’Educació que ajorni l’aplicació del decret de secundària referent al batxillerat, ja que considera que perjudicarà l’alumnat d’aquesta etapa perquè implicarà unir dos plans d’estudis diferents.  Així ho ha manifestat davant dels mitjans de comunicació la secretària general d’Ensenyament, M. Jesús Mier, que aquesta tarda assisteix a la Conferència d’Educació que té lloc a la seu del Ministeri a Madrid. Mier ha fet especial referència a la manera com el decret planteja l’etapa de batxillerat i n’ha sol·licitat la retirada: “Considerem que no es poden acoblar dos plans d’estudis. No pot ser que els alumnes canviïn d’etapa –amb la importància que té pel seu futur- i que això coincideixi amb un canvi del pla d’estudis”. Alhora, ha reiterat que es retardi l’aplicació del decret d’educació secundària.
 
La secretària d’Ensenyament ha avançat que el Ministeri d’Educació ha modificat el decret d’especialitats tal i com reclamava Catalunya: “Estem satisfets que el Ministeri hagi adoptat una sèrie de modificacions que vam proposar des de Catalunya en la comissió d’educació de fa dues setmanes i que hagin modificat el decret d’especialitats”.
 
M. Jesús Mier ha lamentat que el decret s’hagi publicat fa poc més de deu dies - es va aprovar el 26 de desembre en Consell de Ministres i es va publicar al BOE el passat 3 de gener-. En aquest sentit, la secretària ha afegit que “demanem que s’aturi la normativa, ja que aquesta s’ha aprovat al desembre i fins fa dues setmanes no hem pogut veure les modificacions que s’han fet”.
 
La secretària general ha declarat que els serveis jurídics d’Ensenyament estan estudiant aquesta possibilitat. Mier ha afirmat que “el decret de secundària és segregador perquè  separa els alumnes més brillants de la resta dels alumnes”, i per això demanarà al Ministeri d’Educació que ajorni l’aplicació del decret.
 
 
14 de gener de 2015
 
 
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined